Skip to main content
Image
Faaliyet
Share

Savunuculuk Kampanyası için Araçlar ve Sosyal Medya Kullanımı Atölyesi Yapıldı

“Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan İyi Örneklerin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında düzenlenen eğitim toplantılarının üçüncüsü 03-05 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. 

“Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan İyi Örneklerin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında düzenlenen eğitim toplantılarının üçüncüsü 03-05 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. 

gör

STGM’nin ECAS ortaklığı ile Avrupa Birliği ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında yürütülen projenin son eğitim çalışması savunuculuk ve iletişim üzerine yapılan atölye çalışmaları ile tamamlandı.

Eğitimin ilk günü Ulusal Demokratik Enstitü’den (NDI) Fehmi Ağduk politika belgesi oluşturulması sürecine dair uluslararası örnekler üstünden kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitimin ikinci gününde katılımcı örgütler gruplara ayrılarak atölye çalışmalarına başladılar. Fehmi Ağduk örgütlerle politika belgesi yazım çalışmasını sürdürürken Demokratik Katılım Projesi Koordinatörü Özgür Tek ve STGM İletişim Sorumlusu Özgür Mehmet Kütküt tarafından infografik hazırlanması, blog tasarımı, kurumsal bilginin depolanması, içerik yaratma ve örgüt içi organizasyon şeması oluşturma konularında uygulamalı eğitimler yapıldı.

STGM Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ataman ve KAOS-GL derneğinden STGM Yönetim Kurulu üyesi Murat Köylü kampanya değerlendirmesi ve lobicilik konularında katılımcılarla birebir oturumlar gerçekleştirirken, grafik tasarımcı Güngör Genç örgütlerin kampanyalarında kullanabilecekleri çeşitli tasarımlar konusunda çalışmalarda bulundu.

Üçüncü günün sabahı grup çalışmaları devam ederken öğleden sonraki oturumda Mehmet Kütküt google drive da anket tasarımı üstüne bir sunum yaptı ve örnek bir olay üstünden sosyal medya stratejisi hazırlanmasına dair bir çalışma gerçekleştirdi.

STGM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Korkut’un katılımıyla gerçekleşen kapanış oturumunda eğitimlerin genel bir değerlendirmesi yapıldı ve STGM’nin sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında sağlayabileceği desteklere ilişkin katılımcılardan gelen öneriler tartışıldı.

Proje kapsamındaki faaliyetler eğitimlere katılan STÖ’lerden temsilcilerle Brüksel’de düzenlenecek çalışma ziyaretleri ve atölye çalışmasıyla devam edecek. 

Gör1

 

gör2

 

 

İlgili Dosyalar:

  1. gör [PNG] [458.30K]
  2. Gör1 [JPG] [442.02K]
  3. gör2 [JPG] [158.53K]
Share
İlgili Eğitim