1895 ile 1915 yılları arasında sinema endüstrisi, Avrupa ve Amerika’da büyük bir gelişim gösterdi. Hollywood ve dünya sinema endüstrisinin doğuşuna yol açan devrim niteliğinde yeni bir görsel anlatım dönemi başladı. Bu dönem aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne ve Birinci Dünya Savaşı’na tanıklık etti. Sinema teknolojisi hızla ilerledi ve ABD ve Avrupa’da yeni nesil bir görüntü üretimi ile dünya görsel olarak belgelenmeye başladı ve sinemada yeni bir hikaye anlatım dönemi açıldı.
Sinemanın Sürgünleri başlıklı sunumun ilk bölümü, Sanayi Devrimi döneminde sinemanın doğuşuna ve bu dönemin sessiz filmlerinde Ermenilerle ilgili ilk Hollywood filmine olan etkisini keşfediyor. Sunumun ikinci kısmı ise, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Sovyetler Birliği, Avrupa ve Amerika'dan çıkan önemli sinemacılar ve filmler üzerine odaklanıyor. İkinci kısım aynı zamanda bu filmlerin, dünya sinemasındaki Ermenilerin yolculuğunu ve popüler kültür üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkilerini inceliyor.
- Etkinlik yüz yüze yapılacaktır.
- Etkinlik dili İngilizce'dir.
- Etkinliğe kayıt olmak için kayıt formunu doldurabilirsiniz.
Eric Nazarian
Eric Nazarian bir film yapımcısı ve senaristtir. USC Sinematografi Sanatları Okulu'ndan mezun oldu ve Giants adlı senaryosuyla Nicholl Fellowship ödülünü kazandı. Başrolünde Alyssa Milano'nun oynadığı ilk uzun metrajlı filmi The Blue Hour, uluslararası film festivallerinde birçok ödül kazandı. Richard Gere ve Peter Dinklage’in başrollerinde yer aldığı Three Christs adlı filmde senarist olarak yer aldı. Ayrıca, MMIW krizini konu alan ve prömiyeri Roma Film Festivali'nde yapılan Tatanka filmini yönetti.
Film yapımcılığının yanı sıra Nazarian, çalışmaları Los Angeles Times ve MovieMaker'da yer alan bir foto muhabiridir. Şu anda Los Angeles'ın Batı Yakası'ndaki silah şiddetiyle ilgili bir film olan Die Like a Man'in kurgu aşamasında çalışmakta ve silah şiddetiyle mücadele etmek için bir film yapım programı geliştirmekte. Yakın zamanda Marcus Lyon'un 2024 yılında Getty'de prömiyeri yapılacak olan Alta / A Human Atlas of a City of Angels projesi için seçildi.