Skip to main content
Image
Gizemli Mesut Öyküler_Güç Hikayeleri
Share

Gelin, birlikte hikaye dinleyelim: Güç Hikayeleri "Gizemli Mesut Öyküler" başlığı ile İzmir'de dinleyicileriyle buluşuyor

Öteki’ni savunanların, ansızın yola çıkanların, motosikletin tekerleriyle yolu kesişenlerin Güç Hikayeleri ‘Gizemli Mesut Öyküleri’ hiç duydunuz mu? Sivil alandan binlerce insanın ve toplulukların içinden doğan dayanışma temalı bu anlatıda kilometrelerce yol giden kuryelerden Babil Kulesi’ne, kadın kooperatiflerinin gücünden bir avukatın hiç bitmeyen davasına kadar ilham verici hikayeleri dinleyeceğiz.

Hikayeler dinleyip anlatarak birbirimize güç verebilir miyiz?” sorusuyla yola çıktığımız Güç Hikayeleri buluşmalarımız Nevşehir, Adana , Diyarbakır ve Ankara'dan sonra şimdi de İzmir'de dinleyicileriyle buluşacak. 4 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 19.00'da Darağacı Kolektifi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek üç farklı hikaye anlatıcısının yaşamdan ilham alarak dokuduğu  "Gizemli Mesut Öyküler" başlıklı etkinliğimizde dayanışmayı, birlikteliği ve insanlık hallerini konuşacağız. Gelin, birlikte hikaye dinleyelim. Bekliyoruz!

Mekan: Darağacı Kolektifi (Umurbey, 1532. Sk. No:12 35230 Konak/İzmir)
Tarih: 4 Eylül Çarşamba
Zaman: 19.00 

*Etkinliğimiz 20 kişi ile sınırlıdır. Katılım için ilk 20 kişiye davet iletilecektir. 
*Etkinliğimiz 15 yaş üzeri çocuk ve yetişkinlerin katılımına uygundur. 
*Etkinliğimizde ikramlarımız olacaktır ancak yol, yemek ve konaklama katılımcılarımıza aittir.

Katılım formu için tıklayın!

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için [email protected] mail adresine yazabilirsiniz.

Kimlerin hikayelerini dinleyeceğiz? 

Gizem Bülbüller: Okur, harekette kalır, hayvan sever, düşünür, tartışır. Yaşamın çoğulluğunu ve insan birlikteliklerini büyütmeye adanmış sivil alanın gönüllü bir neferi olarak çalışır. Sosyal dayanışma ekonomisi ve kadın güçlenmesi üzerine çalışmalarını, topluluk temelli yaşamaktan aldığı ilhamla derinleştirmektedir.
Mesut Çeki: Pandemide bir motosiklet alarak önce çiçek ve yemek sonra da evraktan dental ürüne, yedek parçadan gelinliğe kadar sayısız ürün taşıyan bir kurye olmuş. Üç yılda 150 binden fazla kilometre yapmış. Binlerce sokağa girip, insanların binlerce ruh haline ve yüzüne tanık olunca bir de bakmış ki, tek başına kuryelik yapmaktan onbinlerce kuryenin parçası olduğu bir iletişim ve dayanışma ağı hikayesinin ortasında kalmış. Hikayesini size anlatmazsa dili şişermiş…:) 
Gizem Öykü Başkaya: İthaka’ya doğru yolda olan bir kadın, hak savunucusu, avukat, tırmanışçı, dansçı, koşucu; olmak istedikleri, olmaktan vazgeçtikleri, olmaya tutundukları ve bıraktıklarıyla daha pek çok şey ve pek çok şey değil. Hikayelerin peşinde, her hikayede bir sır, her sırda bir yolculuk bularak yeryüzünde açılmış çatlaklarda yoluna devam ediyor.

Güç Hikayeleri Buluşmaları nedir?

Güç Hikayeleri birbirimize kendi hikayelerimizi anlatıp dinlediğimiz buluşmalarımızın adı. Sivil toplum çalışanları, gönüllüleri ve meraklıları olarak hikaye anlatımı için bir araya geliyoruz. "Güç Hikayeleri"nde sivil alanın farklı mecralarında doğan gerçek öyküleri birinci ağızdan dinliyor, anlatıcıların hikayeleriyle birlikte düşünüyor ve değişime giden zorlu yollarda birlikte nasıl ilerleyebileceğimize dair konuşuyoruz. 
 

İlgili Eğitim