Proje kapsamında çiftçilere agroekolojik yetiştiricilik konusunda eğitimler verilirken üreticilere de yaş ürünlerini kadın kooperatifleriyle sağlıklı gıda işlemek ve pazarlama konularını organize etmek üzere çalışmalar yapılıyor. Proje, onarıcı ve sürdürülebilir üretim ve tedarik örnekleri oluşturmayı hedeflerken ürünlerin satışına da destek olarak hem depremzede üreticilerin refahına hem de Hatay’da tarımın sürdürülebilirliğini destekliyor.
İlk ürünler hazır: Mayıs Portakalları
Projeye dahil olan üreticilerden Tatar Ailesi’nin hasat edilen Mayıs portakalları, sağlıklı gıdaya ve doğa dostu üretime önem veren Defne Kadın Kooperatifi tarafından kurutuldu, paketlendi ve Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm etiketiyle satışa hazır hale getirildi.
Haziran ayı itibariyle; “Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm” projesinde yer alan üreticilerin hasat edecekleri ürünleri, kadın kooperatifleri tarafından işlenerek biber/domates salçası, kurutulmuş domates/biber, nar ekşisi, karakılçık unu/bulguru/yufka ekmeği/kömbe, kurutulmuş fesleğen/kekik/adaçayı/nane haline getirilerek satışa sunulacak.
Detaylı bilgi için tıklayın.
Bölgede sürdürülebilir tarımsal üretimi yaygınlaştırmayı, çiftçilerin refahını artırmayı, biyoçeşitliliği korumayı, ekolojik ve ekonomik anlamda dirençli örnekler oluşturmayı hedefleyen projenin çiftçi eğitimleri ve tarımsal üretim faaliyetleri Türkiye İş Bankası A.Ş., salon, çiftçi ulaşımları, depolama ve lojistik faaliyetleri ise Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. Buğday Derneği üyesi İzel Levi Coşkun ile BÜNSA Döküm A.Ş.’nin de katkı verdiği proje ekibinin ulaşımı ise ALD Automotive sponsorluğunda gerçekleşiyor.