Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Sivil Düşün Eğitimleri Başlıyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından başlatılan  ve Türkiye’deki aktivistlerin ve sivil toplum örgütlerinin (STÖ) hak temelli çalışmalarını desteklemek amacıyla faaliyetlerine 2012 yılından bu yana devam eden Sivil Düşün Programı, 2018 yılı Haziran-Temmuz döneminde düzenlediği sivil toplum danışma toplantılarında ortaya çıkan ihtiyaçlara göre düzenlediği eğitimlerine başlıyor. Eğitimlerde 2016-2018 dönemi boyunca Sivil Düşün desteklerinden sayısal ve oransal olarak daha az faydalanmış olan bölgelerin, STÖ’lerin ve çalışma alanlarının belirli kotalar dahilinde önceliklendirilmesi hedefleniyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından başlatılan  ve Türkiye’deki aktivistlerin ve sivil toplum örgütlerinin (STÖ) hak temelli çalışmalarını desteklemek amacıyla faaliyetlerine 2012 yılından bu yana devam eden Sivil Düşün Programı, 2018 yılı Haziran-Temmuz döneminde düzenlediği sivil toplum danışma toplantılarında ortaya çıkan ihtiyaçlara göre düzenlediği eğitimlerine başlıyor.

Eğitimlerde 2016-2018 dönemi boyunca Sivil Düşün desteklerinden sayısal ve oransal olarak daha az faydalanmış olan bölgelerin, STÖ’lerin ve çalışma alanlarının belirli kotalar dahilinde önceliklendirilmesi hedefleniyor.

Sivil Düşün'ün ihtiyaçlar doğrultusunda belirlediği bölgeler ve çalışma alanları şöyle; 

  • Karadeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Sendikalar
  • Kent konseyleri
  • Kültürel haklar, azınlık hakları ve/veya kent hakları alanında çalışan taban örgütleri ve yerel örgütler
Bu başlıklar altında “Karadeniz Bölgesi”, “Doğu Anadolu Bölgesi” ve “Kültürel haklar, azınlık hakları ve/veya kent hakları alanında çalışan taban örgütleri ve yerel örgütler” için Ekim ayında eğitimler düzenlenecek.
 
Eğitimlerin detayları şöyle;
 
20-21 Ekim 2018, Ankara- Kültürel haklar, azınlık hakları ve/veya kent hakları alanında çalışan taban örgütleri ve yerel örgütler için Hak Temelli Yaklaşım, Aktif Katılım, Kampanya ve Savunuculuk Eğitimi
 
30-31 Ekim 2018, Trabzon- Karadeniz Bölgesi’ndeki Taban Örgütleri ve Yerel Örgütler için Hak Temelli Yaklaşım, Sivil Toplum ve Aktif Katılım Eğitimi
 
30-31 Ekim 2018, Van- Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Taban Örgütleri ve Yerel Örgütler için Hak Temelli Yaklaşım, Sivil Toplum ve Aktif Katılım Eğitimi
 
Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri
 
Bu başlık altında, 2012-2018 dönemi boyunca Sivil Düşün desteklerinden sayısal ve oransal olarak en az faydalanan iki bölge olan Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne öncelik verilecek. Sivil Düşün bölgesel destekleri, yerel örgütleri ve taban örgütlerini ulusal düzeyde oluşan yoğun rekabet ortamından korumak ve hak temelli yaklaşım geliştirme konusunda güçlendirmek, yerel düzeyde aktivistlerin çalışmalarına katkı sağlamak için tasarlandı. Bu destekler, STÖ’ler ve aktivistlerin savunuculuk ve kampanya çalışmalarını, STÖ’lerin karar alma mekanizmalarına katılımını, sivil toplumun kamu, özel sektör ve sivil toplumla işbirliklerinin geliştirilmesini, AB üye, aday ve Avrupa Komşuluk Politikası ülkelerindeki STÖ’lerle ağların oluşturulmasını, yerel ve bölgesel insani ve sosyal kalkınmaya katkı sunmayı amaçlıyor.
 
Kültürel Haklar, Azınlık Hakları ve/veya Kent Hakları
 
Sivil Düşün Destekleri kapsamındaki “Kültürel Haklar, Azınlık Hakları ve/veya Kent Hakları” başlığında sanatsal ifade ve yayın hakkı, kültürel ürünlere ilişkin telif hakları, kültürel bellek, kültürel mirasın korunması, kent tarihi ve kamusal alanlar, ayrımcılıkla mücadele ve sosyal içerme, yok olma riski altındaki dil ve kültürlere ilişkin çalışmalar, kültürel çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesi (din, dil, folklorik ögeler, spor, mutfak, yemek kültürü, vb.) gibi konularda savunuculuk faaliyetleri ile kültürel ürünlerin coğrafi işaretlemesi, dezavantajlı ve/veya dışlanmış grupların kültürel yaşama erişimi, ulusal ve uluslararası kültürlerarası diyalog, vb. çalışmalar desteklenecek.
 
Eğitimlere başvurmadan önce bilinmesi gerekenler; 
 
  • Eğitim başvuruları Sivil Düşün Bilgi Sistemi üzerinden alınacaktır.
  • Her eğitim yaklaşık 30 kişi ile gerçekleştirilecek ve daha önce Sivil Düşün’den ya da herhangi bir kuruluştan finansal destek almayan aktivistlere/örgütlere öncelik verilecek. Ayrıca daha önce Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin ya da Sivil Düşün’ün düzenlediği benzer eğitimlere katılan aktivist ve örgütlere, ancak yeterli kontenjan olması durumunda yer verilebilecek.
  • Öncelikli bölge ve alanlarda Sivil Düşün Destekleri’ne başvuru yapacak sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin, başvurularını eğitimlere katıldıktan sonra gerçekleştirmeleri önerilir.
  • Kültürel haklar, azınlık hakları ve/veya kent hakları alanında çalışan taban örgütleri ve yerel örgütler için Hak Temelli Yaklaşım, Aktif Katılım, Kampanya ve Savunuculuk Eğitimi için 8 Ekim 2018, saat 12:00’a kadar yapılan başvurular dikkate alınacaktır.
  • Karadeniz ve Doğu Anadolu eğitimleri için 15 Ekim 2018, saat 12:00’a kadar yapılan başvurular dikkate alınacaktır.
  • Son başvuru tarihlerini takiben 1 hafta içerisinde eğitimlere dair bilgilendirme başvuranlarla paylaşılacaktır.
  • Toplantılara il dışından katılacakların seyahat ve konaklama masrafları Sivil Düşün tarafından karşılanacaktır.
 
Sivil Düşün Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak eğitime başvurmak isteyenler için not:
  • Bilgi Sistemi’ne daha önceden kayıtlı kullanılıcılar mis.sivildusun.net adresine giderek yenilenen sisteme giriş yapabilir. Giriş sırasında kullanıcılardan şifrelerini yenileyerek Sivil Düşün Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Ve Rıza Metni’ni onaylaması gerekmektedir.
  • Bilgi Sistemi’ne yeni kayıt yapacak kullanıcıların mis.sivildusun.net adresine giderek sayfada bulunan “Kayıt” butonuna tıkladıktan sonra gerçek ad-soyad ve irtibat bilgileriyle kayıt olmaları gerekmektedir. Kullanıcılar, kayıt yaptırdıktan sonra sisteme girerek eğitim başvurularını gerçekleştirebilir.
  • Sivil Düşün Bilgi Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra eğitim başvuru formunu doldurmak için:
1. Adım: Ana Sayfa’da bulunan “Eğitimler” butonuna tıklayınız.
 
 
 
 
2. Adım: Eğitimler sayfasında bulunan başlıklardan size uygun olanını seçerek “Katıl” butonuna tıklayınız. Açılacak sayfadaki eğitim başvuru formunu doldurarak sayfanın en altında bulunan “Gönder” butonuna tıklayınız
 
 
 
2018-2020 döneminde Sivil Düşün Destekleri 5 farklı kategori altında sağlanacak:
 
1) Etkinlik/Toplantı Desteği
 
2) Örgütlenme Desteği
 
3) Hareketlilik ve Ağ Oluşturma Desteği
 
4) Savunuculuk ve Kampanya Desteği
 
5) İletişim Desteği
 
Eğitimler sonrasında destek başvurusu yapmayı düşünen katılımcıların sivildusun.net/destekler adresine göz atmaları öneriliyor.
 

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [30.74K]
  2. BAŞLIK YOK [PNG] [34.56K]
Share
İlgili Eğitim