Ankara’da düzenlenecek “Eşitlik için Konuş” Etkinliğine davetlisiniz.
Yaratıcı düşünürler, aktivistler ve gençler 11 Mart’ta Ankara’da bir araya gelecek ve 2030 yılında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı ve tüm plan ve programlara dâhil edildiği eşit bir dünyada yaşamak için neler yapılabileceğini konuşacak.
Eşitlik için Konuş, 11 Mart’ta Ankara Üniversitesi’nin ATAUM Konferans Salonu’nda Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için UNDP, UN Women ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde düzenleniyor.
Etkinliğin konuşmacıları aktör ve ihtiyacharitasi.org’un kurucusu Mert Fırat; Türkiye’nin FIFA kokartlı ilk kadın hakemi Doç. Dr. Lale Orta; kadın balıkçılarla çalışmalar yapan Dr. Huriye Göncüoğlu ve ‘Babalar ve Kızları’ girişiminin kurucusu Özdemir Hiçdurmaz olacak.
Etkinlikte eşit bir dünya için harekete geçen, gerçekleştiren, tasarlayan ve bir araya getiren, yerelde çözüm üreten ve öncülük yapan bu güçlü konuşmacılar, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili öz yaşam deneyimlerini, karşılaştıkları zorlukları, hayallerini ve çözümlerini paylaşacak.
25 Eylül 2015’te Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından yeni küresel 2030 yol haritası ve 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi kabul edildi. Bu etkinlik ile kadınların bu hedeflerin her birinden nasıl etkilendiğine ve kadınların ve kız çocuklarının bu hedeflere ulaşılmasında nasıl önemli bir rol oynayabileceklerine ve oynayacaklarına yönelik konuşmalar yapılacak.
Dünya Kadınlar Gününün bu seneki teması “Hedef 2030’a Kadar Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” olacak. Bu tema ile yeni Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacak 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin nasıl başarılabileceği tartışılacak.
İlgili Dosyalar:
- BAŞLIK YOK [JPG] [58.89K]