Dünyadaki endüstriyel et tüketiminin çevre ve topluma etkilerini çarpıcı veriler ve grafiklerle anlatan Et Atlası Türkçeye çevrildi.
Bir kilo sığır eti üretmek için harcanan suyla ne kadar havuç üretebiliriz? Bir hamburger üretmek için ne kadar toprağa ihtiyacımız var. Et Atlas’ı tüm bu sorulara yanıt veren bir rehber.
Heinrich Böll Stiftung Derneği tarafından hazırlanan Et Atlası, küresel et ticaretini farklı bir bakış açısıyla değerlendirerek, çevre ve toplum üzerindeki etkisini ortaya koyuyor. Daha önce Almanca ve İngilizce basılan raporun Türkçesi daha zengin bir içeriğe sahip. Türkçe Et Atlası 2014’te bazı bölümler Türkiye’den güncel bilgiler ve uzman görüşleriyle geliştirildi.
9 Ekim 2014 Perşembe günü saat 10:00 – 11:00 arasında Cezayir Toplantı Salonunda Et Atlası için yapacağımız tanıtım toplantımıza tüm basın mensupları davetlidir.
Basın Toplantısı: Aşırı tüketim, endüstriyel et üretimi, gezegenimiz ve sağlığımızı nasıl mahvediyor?
Tarih ve saat: 9 Ekim 2014 Perşembe saat 10:00
Yer: Cezayir Toplantı Salonu, Hayriye Caddesi No.16 Galatasaray Beyoğlu / İstanbul
Konuşmacılar: Yonca Verdioğlu, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Kırsal Kalkınma Programı Koordinatörü
Abdullah Aysu, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı
Bülent Şık, Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi
Ayrıntılı bilgi almak ve/veya Heinrich Böll Stiftung Derneği Eş Başkanı Barbara Unmüssig veya ET Atlası’nın yayın yönetmeni Christine Chemnitz’e ulaşmak isteyen basın mensupları;
Yonca Verdioğlu ile iletişime geçebilir.
Tel: 212 249 15 54
İlgili Dosyalar:
- et atlası [PNG] [137.43K]