Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Yuva ve Yurtlardaki Çocuklar Yalnızlaştırılmasın: Sosyal Duvarları Yıkalım

#SosyalDuvarlarıYıkalım: Devlet korumasındaki çocuk ve gençler haber, dizi ve filmlerde etiketlenmesin!

#SosyalDuvarlarıYıkalım: Devlet korumasındaki çocuk ve gençler haber, dizi ve filmlerde etiketlenmesin!

haber fotoğraf
Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen Sosyal Duvarları Yıkalım projesini yürütüyor ve toplumla devlet koruması altında kalan çocuk ve gençler arasındaki duvarları yok etmeye, devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin ayrımcılığa uğramadan hayata atılmasına yönelik çalışmalar yapıyor.

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, 2007 yılında devlet korumasında yetişen bir grup idealist genç tarafından kurulmuş olup, devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin ayrımcılığa uğramadan hayata atılması vizyonuyla çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bizler Hayat Sende olarak devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin maddi yoksun değil, sosyal yoksun olduğunu vurguluyor, yapılan araştırmalar doğrultusunda karşılaştıkları en önemli sorun olarak belirlenen sosyal dışlanma ile mücadele ediyoruz.

Sosyal dışlanmanın temelinde medyanın gelmekte olduğunu biliyoruz. Şöyle ki, devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin karşılaştığı en önemli engellerden birisi yazılı ve görsel medya tarafından kategorize edilmesi, bireyselliklerinin yok edilmesi ve suçla eşdeğer gösterilmesidir. Bu durumda toplumun devlet korumasında yuva ve yurtlarda kalan çocuk ve gençlere ilişkin bakış açısı en iyi ihtimalle acıma, korku ve merakla karışık olmakta, bu yüzden de çocuk kendisini toplumsal hiyerarşinin en altına koymaktadır. İçindeki ışığı yakalayamamakta ve potansiyelini gerçekleştirememekte, başarısızlığa yazgılanmaktadır.

Bizler bu sorunu çözmek için Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen Sosyal Duvarları Yıkalım projesini yürütüyor ve toplumla devlet koruması altında kalan çocuk ve gençler arasındaki duvarları yok etmeye, devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin ayrımcılığa uğramadan hayata atılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Devlet korumasında yetişenler olarak bizler değişim istiyoruz. Sizlerin de yardımıyla bu değişimi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Aşağıdaki linke atacağınız bir imzanız çok şeyi değiştirecek. Var mısınız?

http://www.change.org/sosyalduvarlariyikalim

 

www.sosyalduvarlariyikalim.org

www.facebook.com/sosyalduvarlariyikalim

www.twitter.com/duvarlarahayir

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [18.96K]
Share
İlgili Eğitim