Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

KA.DER Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi Projesi - Kolaylaştırıcı Eğitimi/Aydın

KA.DER'in Avrupa Birliği Delegasyonu desteği ile başlatılan “Kadın Yurttaşların ve Aktivistlerin Seçmenler ve Aktif Yurttaşlar Olarak Güçlendirilmesi Projesi“Aydın Kolaylaştırıcı Eğitimi 31 Ocak 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleşecektir.

KA.DER'in Avrupa Birliği Delegasyonu desteği ile başlatılan “Kadın Yurttaşların ve Aktivistlerin Seçmenler ve Aktif Yurttaşlar Olarak Güçlendirilmesi Projesi“Aydın Kolaylaştırıcı Eğitimi 31 Ocak 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleşecektir.

haber fotoğraf
Sivil toplum kuruluşlarından kadınlara açık olan bu kolaylaştırıcı eğitiminde toplumsal cinsiyet, kadın bakış açısıyla siyaset, aktif ve katılımcı yurttaşlık ve kadının insan hakları konuları 3 gün boyunca işlenecektir. Akşamları ise okuma ve film atölyeleri ile program tamamlanacaktır.

Eğitim katılımcılarından aldıkları eğitimi, kendi çevrelerindeki en az 20 kadına aktarmaları beklenmektedir.

Ekte proje tanıtımını ve başvuru formunu bulabilirsiniz.

Başvuru Formunu [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.

Son başvuru tarihi: 27 Ocak Pazartesi

Başvurularının sonuçlandırılması: 28-29 Ocak

Not: Aydın eğitimine Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Kütahya, Manisa, İzmir illerinden başvuru kabul edilmektedir.

Yol ve konaklama tarafımızdan karşılanmaktadır. Eğitim ve konaklama yapılacak yer daha sonra duyurulacaktır.


Kadın Yurttaşların ve Aktivistlerin Seçmenler ve Aktif Yurttaşlar Olarak Güçlendirilmesi Projesi

Kadın Adayları Destekleme Derneği, Avrupa Komisyonu Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) hibesi desteği ile “Kadın Yurttaşların ve Aktivistlerin Seçmenler ve Aktif Yurttaşlar Olarak Güçlendirilmesi Projesi”’ni hayata geçirmektedir.

Kısaca Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi Projesi; özellikle 2014 Yerel Seçimleri öncesinde kadınları güçlendirerek, aktif ve katılımcı yurttaşlığı destekler ve uzun vadede kadınların siyasete aktif katılımını teşvik etmektedir. Türkiye çapında 7 coğrafi bölgede, 7 farklı şehirde düzenlenecek kolaylaştırıcı eğitimleri kartopu yöntemiyle daha hızlı bir şekilde farklı bölgelerden daha çok kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Bu eğitimlere sivil toplum paydaşı, ilişki ağı geniş ve bölgesinde sivil alanda aktif kadınlar davet edilecektir. Eğitimlerde paylaşılan bilgi ve deneyimlerin, eğitimi alan kadınlar tarafından kendi çevrelerinde ve alanlarında yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. 7 bölgede gerçekleşecek eğitimlerden önce bir pilot kolaylaştırıcı eğitimi İstanbul’da düzenlenerek, eğitim formatı ve materyali denenir ve katılımcılardan alınacak geri dönüşler, görüş ve öneriler projenin danışma kurulu ve KA.DER’in proje ekibi ile paylaşılarak, eğitimlere nihai şekli verilecektir.
Ocak 2013 tarihinde başlayan projenin süresi 1,5 yıl olarak belirlenmiştir.

Bilgi ve deneyim paylaşımı şeklinde düzenlenecek eğitimlerde; yurttaşlık hakları ve uygulanma mekanizmaları, toplumsal cinsiyet ve kadının insan hakları teori ve pratik ile iç içe geçerek aktarılacaktır.

Eğitimler 3 gün sürecek, sadece düzenlenen ilde değil bütün bölgeden katılıma açık olacaktır.

Proje aynı zamanda kadın sivil toplum örgütlerinin arasındaki dayanışma ve işbirliğine, ortak ve destek olmayı da hedeflemektedir.

Projenin gerçekleşeceği iller: İstanbul, Çanakkale, Şanlıurfa, Muş, Konya, Aydın, Antalya ve Sinop’tur.

Proje kapsamında kolaylaştırıcı eğitimleri, eğitmenlerin kendi bölgelerinde verecekleri eğitimler ve eğitimlerin içeriğinin basılı hale getirilerek dağıtımı yapılacak olan broşürler ile toplam 8000 yurttaşa doğrudan ulaşması planlanmaktadır.

2014 yerel seçimleri öncesinde somut bir ihtiyaca yönelik hazırlanmış bu proje vesilesi ile Türkiye genelinde kadın yurttaşların bilgi, ilişki ağı ve deneyim paylaşımı ile birbirini güçlendirmesi ve dayanışmaya dayalı bir bilgi paylaşım ağı yaratılması beklenmektedir.

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [18.04K]
  2. Başvuru Formu [DOC] [38.50K]
  3. Proje Hakkında [JPG] [175.50K]
Share
İlgili Eğitim