Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Sosyal Duvarlar Yıkılıyor

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen “Sosyal Duvarları Yıkalım” (SDY) projesi, devlet korumasında yetişen çocuk ve gençlere yönelik toplum ve medya nezdindeki olumsuz algıyı değiştirmeyi amaçlayan bir girişimdir.

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen “Sosyal Duvarları Yıkalım” (SDY) projesi, devlet korumasında yetişen çocuk ve gençlere yönelik toplum ve medya nezdindeki olumsuz algıyı değiştirmeyi amaçlayan bir girişimdir.

haber fotoğraf
Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği başta olmak üzere beş sivil toplum kuruluşunun rehberliğinde yürütülen proje, kamuoyunda konuyla ilgili farkındalık oluşturarak devlet korumasında yetişen ve yetişmekte olan bireylere dair önyargıları ve toplumla aralarında oluşan sosyal duvarları, bilimsel ve etik temele dayanan söylem ve uygulamalarla ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

2 Eylül 2013 – 1 Nisan 2014 tarihleri arasında yürütülecek olan Sosyal Duvarları Yıkalım projesi, devlet korumasında yetişen ve yetişmekte olan çocuklar ve gençlerle ilgili medyada yer alan haberlerin arşivlenmesini, proje süresince avukatlar, sosyologlar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ile kurumda kalan ve kurumdan ayrılan gençlerin katılacağı iki haftada bir yapılacak toplantılarla analiz edilmesini ve oluşturulacak kapsamlı raporun basın kuruluşları, kamu kurumları ve STK’lar ile paylaşılmasını, böylece medyada ve kamuoyunda kapsamlı bir farkındalık oluşturulmasını amaçlamaktadır.

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği önderliğinde Ankara ve İstanbul’da hayata geçirilen “Sosyal Duvarları Yıkalım” projesi, sosyal hizmetler, çocuk, gençlik ve kadın hakları alanında faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Derneği’nin ortak çalışmasıdır.

Proje ekibimiz ve ortaklarımız, devlet korumasında yetişen bir grup idealist genç tarafından 2007 yılında kurulan Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği ile birlikte, devlet korumasındaki bireylerin ayrımcılığa uğramadan ve temel yaşam becerilerini kazanmış bir şekilde hayata atılmaları gerektiğine inanan kişilerden ve bu yönde çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarından meydana gelmektedir.

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında 2013 yılında desteklenen dokuz projeden biri olan ve 2 Eylül 2013 – 1 Nisan 2014 tarihleri arasında yürütülecek olan çalışmanın bütçesi 104 bin 956 TL’dir.

 

 

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [12.17K]
Share
İlgili Eğitim