Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Gençlik Bilgi Merkezi Derneği Eğitmen Eğitimi Duyurusu

Programının Hedef Kitlesi ve Genel Amacı; Gençlik Bilgi Merkezi (YINFO) kurum, kuruluş, üniversite kulüpleri ve resmi olmayan gençlik gruplarına yönelik bilgi ağı geliştiriyor. Bu ağa dâhil olarak kurum, kuruluş ve gruplar projelerini, faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzeye taşıyabilir, görünürlülüğünü artırabilir, diğer bilgi ortaklarını yakından takip etme fırsatı yakalayabilirler.

Programının Hedef Kitlesi ve Genel Amacı;

Gençlik Bilgi Merkezi (YINFO) kurum, kuruluş, üniversite kulüpleri ve resmi olmayan gençlik gruplarına yönelik bilgi ağı geliştiriyor. Bu ağa dâhil olarak kurum, kuruluş ve gruplar projelerini, faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzeye taşıyabilir, görünürlülüğünü artırabilir, diğer bilgi ortaklarını yakından takip etme fırsatı yakalayabilirler.

haber fotoğraf
Ayrıca Bilgi Ortağı olan kurum, kuruluş ve gençlik grupları YINFO’nun projelerinin yerel yürütücülüğünü yapar ve yerel, ulusal, uluslararası alanda gerçekleştirilen projelerine katılımda öncelik sahibi olur.

YINFO’nun Bilgi Ağı sayesinde faaliyetlerinize kolaylıkla katılımcı, gönüllü vb. bulabilir, ayrıca diğer Bilgi Ortakları ile ortak faaliyet ve projeler yürütebilirler.

Kurum ve kuruluşların yanı sıra Üniversite öğrenci kulüpleri ve resmi olmayan gençlik gruplarının da başvurusuna açık olan bu eğitim programında 25 adet eğitmen yetiştirmek ve 3.750 gence de Türkiye’nin farklı şehirlerinde eğitimler verilmesi planlanmaktadır.

Bu doğrultuda eğitmen adayı gençler “Gençlik Hakları” temalı Yaygın Eğitim metotları ile Bilgi Yönetimi ve Gençlik Bilgilendirmesi hakkında eğitilecek ve gelecek planlamalarında bilginin etkili ve doğru bir şekilde ulaştırılması üzerine deneyim edinmiş olacaklardır.

Bu program ile eğitilen 25 eğitmene Yaygın Eğitim Eğitmen Eğitimi Sertifikası, Bu 25 Eğitmenin düzenleyeceği eğitimler ile de 3750 gence Bilgi Yönetimi ve Gençlik Bilgilendirmesi Eğitimleri Sertifikası verilecektir.

Kimler Başvurabilir?

Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapmış gönüllüler

• Gençlik liderleri
• Gençlik çalışanları
• Gençlik ve yaygın eğitim alanında faaliyet gösteren proje yöneticileri ya da düzenleyicileri
• Gençlik Bilgi Merkezi Gönüllü Süreç Yöneticileri
başvurabilirler.

Katılımcıların Seçilmesi

• Eğitime kabul edilecek Eğitmen Adaylarının 10 kişisi eksiksiz başvuru yapan Gençlik Bilgi Merkezi Gönüllü Süreç Yöneticilerinden seçilecektir.
• Eğitime kabul edilecek Eğitmen Adaylarının 15 kişisi Gençlik Bilgi Merkezi ile uzaktan-yakından ilgisi olmayan bağımsız denetçiler tarafından seçilecektir.
• Eğitmen Adayları seçilirken;- Adayın başvuru kriterlerine uygunluğuna,

- Adayın konuya olan ilgisine ve motivasyonuna,
- Yaygın eğitim bilgisine,
- Gençlik çalışmaları hakkındaki bilgisine,
- Daha önceki gönüllülük deneyimlerine,
- Adayın dezavantajlılık durumu,
- “Gençlik Hakları, Gençlik Bilgilendirmesi” alanında yapmış olduğu eski faaliyetlere,
- Hazırlık ve Oryantasyon görevini yerine getirmesine,
dikkat edilecektir.

YINFORMASYON Projesi

1- Eğitmen eğitimi ve projenin duyurulması (2013 Ekim-Kasım)
2- Eğitmen eğitimi yapılması (2013 Aralık)
3- Eğitmenlerin eğitimlerini tamamlamaları (2014 Ocak-Temmuz)
4- Sonuçların yaygınlaştırılması (2014 Ağustos)
5- Raporlama(2014 Eylül)

YINFORMASYON Eğitmen Eğitimi 5 aşamadan oluşmaktadır.

1- Hazırlık ve Oryantasyon
2- YINFORMASYON Eğitmen Eğitimi
3- Gönüllülük
4- Ekip çalışması ve iletişim
5- 150 kişiye eğitim vermek

Hazırlık ve Oryantasyon Görevi

1- Türkiye’de Gençlik alanında faaliyet gösteren bir kuruluş ile bu kuruluşun çalışmaları hakkında ortalama 4–8 dakikalık röportaj yapma,
2- Röportaj yapılan Gençlik Kuruluşunun faaliyetlerini anlatan bir sunum hazırlama,
3- Bu kuruluşun faaliyetleri hakkında kuruluşun desteği ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenlemek,

Önemli Bilgiler

• Söz konusu eğitim için önemli bir beşeri, zamansal ve maddi kaynak ayrılmaktadır. Eğitime 17 Aralık (dahil) – 23 Aralık (dahil) 2013 tarihlerinde konaklamalı gerçekleştirilecek ve konaklama da dahil olmak üzere tam zamanlı olarak ve eğitimin tamamına katılabilecek kişilerin başvurması önemle rica olunur. Bu konuda özenli davranılmaması önemli bir kamu kaynağının israfına yol açmaktadır. Eğitim başvuru formunda bu konuda bir taahhütname imzalanması beklenecek ve taahhütlere uyulmaması durumunda taahhütnamede belirtilen cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Eğitim 17 Aralık günü akşam yemeği ile başlayacak ve 23 Aralık öğle yemeğinden sonra bitecektir.

• Tüm katılımcıların tam pansiyon (sabah, öğle, akşam yemekleri dâhil) konaklama, Gaziantep dışından gelecek katılımcıların seyahat masraflarının 100 TL’ye kadar olan kısmı, eğitimde kullanılacak materyal Gençlik Bilgi Merkezi tarafından karşılanacaktır. Yolculuk masraflarının 100 TL’yi aşan kısmı katılımcının kendisine ait olup, eğitim boyunca ve sonrasındaki tüm eğitim materyalleri YINFO tarafından karşılanacaktır.

Başvuru;

“Hazırlık ve Oryantasyon” görevini eksiksiz yerine getirmiş eğitmen adayları, YINFORMASYON Eğitmen Eğitimi başvuru formu ile birlikte en geç 15 Kasım 2013 gününe kadar postaya (kargo, taahhütlü posta, APS) verilmeli ya da Gençlik Bilgi Merkezi’ne elden teslim edilmelidir. Başvuru günü sonrasında postaya verilen ya da elden verilen başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Posta/Kargodaki gecikmelerden Gençlik Bilgi Merkezi sorumlu değildir.

Başvuruların Gönderileceği Adres;

Gençlik Bilgi Merkezi – YINFO
Karagöz Mah. Gümrük Cad. No:29/105
Millet Hanı 27400 Şahinbey – Gaziantep / TÜRKİYE

YINFORMASYON projesi hakkında sorularınızı aşağıdaki e-posta adresine mail yoluyla sorabilirsiniz. Konu ile ilgili e-posta dışında bilgi verilmeyecek olup, bu hususa dikkat etmenizi rica ederiz.

Bol şanslar!

Bilgi ve Sorular İçin;

Mehmet ÇETİNKAYA – [email protected]

Başvuru Formunu buradan indiriniz: basvuru_formu

“Bu yayın Sivil Düşün AB Programı Aktivist Desteği kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. Sivil Düşün sivil toplum örgütleri, aktivistler ve sivil ağlar için Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen yenilikçi, esnek ve katılımcı bir Avrupa Birliği Programıdır. Bu yayın içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Gençlik Bilgi Merkezi Derneği’ne aittir ve hiç bir şekilde AB’nin görüşlerini yansıtmaz.”

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [8.22K]
Share
İlgili Eğitim