Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2013 - 2014 Türkiye Programı Sahiplerini Arıyor

Sürdürülebilir şirketlerin başarılarını takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2013 - 2014 Türkiye Programı sahiplerini arıyor.

Sürdürülebilir şirketlerin başarılarını takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2013 - 2014 Türkiye Programı sahiplerini arıyor.

haber içerik fotoğraf
Avrupa Birliği 2020 stratejisi, üç temel hedef belirliyor:

- Akıllı büyüme: bilgiye ve inovasyona dayalı bir ekonomi

- Sürdürülebilir büyüme: kaynaklarını verimli kullanan, yeşil ve daha rekabetçi bir ekonomi

- Kapsayıcı büyüme: yüksek istihdam sağlayarak, sosyal ve bölgesel uyumu destekleyen bir ekonomi

Belirlenen bu temel hedeflerin hayata geçirilmesi için Avrupa Komisyonu “kaynakları verimli kullanan bir Avrupa” (resource-efficient Europe) vizyonu tanımlayarak inovasyona dayalı sürdürülebilir işletme anlayışı benimsemiş şirketlerin ödüllendirilmesinin gereğini ortaya koyuyor.

Bu sürece destek olmak amacıyla, Sürdürülebilirlik için İnovasyon - Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, sürdürülebilir şirketlerin başarılarını takdir etmek için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği'ne üye olan 28 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Türkiye'de veriliyor. Avrupa’da sürdürülebilirlik için inovasyonun yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu girişim, çevre dostu yönetim anlayışı, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenleniyor.

REC Türkiye tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik için İnovasyon - Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı ülkemizde işletmelerde sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için inovasyonun teşvik edilmesini amaçlıyor. Türkiye, bu sürece 2006 yılından itibaren katılıyor. Ödüller işletmelerimizin rekabet ettiği Avrupa pazarında itibarının kurumsallaştırılması için çok önemli fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda, önemi ve itibarı açısından Avrupa kamuoyunda bilinirliliği çok yüksek olan bu ödüllerin tam üyelik sürecinde ciddi ve kararlı adımlar atan ülkemiz ve işletmelerimiz için önemli bir teşvik aracı oluyor.

Son başvuru tarihi 15 Kasım 2013 Cuma, Saat 10:00

Share
İlgili Eğitim