Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Uluslararası Romanlarla Dayanışma Etkinlikleri

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa'nın 15 ülkesinde 5 6 Ekim'de düzenlenecek etkinliklerle Romanlara yönelik ayrımcılık konusunda farkındalık oluşturmak hedefleniyor

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa'nın 15 ülkesinde 5 6 Ekim'de düzenlenecek etkinliklerle Romanlara yönelik ayrımcılık konusunda farkındalık oluşturmak hedefleniyor

haber fotoğraf
Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Örgütleri Hareketi'nce (EGAM) 5-6 Ekim'de Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa'nın 15 ülkesinde "Uluslararası Romanlarla Dayanışma Etkinlikleri" düzenlenecek.

AA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Değişim Derneği Genel Sekreteri Fikret Levent Şensever, Romanlara yönelik ayrımcılığın Avrupa'da da görüldüğünü söyledi.

Etkinliklerin, Fransa, Belçika, Romanya, Bulgaristan ve Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın 15 ülkesinde eş zamanlı gerçekleştirileceğini anlatan Şensever, "Avrupa ve Türkiye'de bulunan Romanlara yönelik ayrımcılık konusunda farkındalık yaratarak konuya dikkati çekmek istiyoruz" dedi.

EGAM tarafından düzenlenen etkinliğin Türkiye ayağını oluşturduklarını belirten Şensever, dernek olarak nefret suçları. ayrımcılık ve İslamofobi gibi konularda çalıştıklarını kaydetti.

Şensever, sokak gösterisi niteliğinde düzenlenen etkinliklerde müzik gruplarının sahne alacağını ve film gösterimleri yapılacağını belirtti.

Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus da Romanların hala toplumsal bir ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi.

Dernek olarak Romanlarla ilgili çeşitli projeler ürettiklerini anlatan Arus, "Öncelikle Romanların yaşadığı sorunların farkına varılmasını ve kamuoyu ile diğer sivil toplum kuruluşlarının dikkatini bu konuya çekmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Son Dakika

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [18.13K]
Share
İlgili Eğitim