Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Uludereli Kadınlar, Bodrum’da Adalet İstedi

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 'Adalet istiyoruz' sloganıyla düzenlenen sessiz eyleme, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin daveti.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 'Adalet istiyoruz' sloganıyla düzenlenen sessiz eyleme, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin daveti.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 'Adalet istiyoruz' sloganıyla düzenlenen sessiz eyleme, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin daveti üzerine gelen Roboskili Kadınlar Grubu’nun dört üyesi, Uludere’deki hava operasyonunda ölen 34 kişinin fotoğraflarıyla katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarını oluşturduğu Bodrum Parklar Bizim Platformu tarafından Belediye Meydanı’nda, 'Adalet istiyoruz' sloganıyla sessiz eylem düzenledi. Eyleme, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Şırnak’tan gelen Roboskili Kadınlar Grubu üyeleri Emine Ürek, Hanım Encü, Semire Encü, Nazife Encü de destek verdi. Dört kadın eyleme, Şırnak Uludere’de hava operasyonu sırasında ölen 34 kişinin fotoğraflarıyla katıldı.

Dernek üyeleri ile birlikte meydana ellerinde pankartlarla gelen Roboskili Kadınlar Grubu üyeleri adına açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Sözcüsü Ayşe Erdem, 28 Aralık 2011'de, Uludere’de çoğu çocuk 34 insanın öldüğünü belirtip, “Devlet, özür dilemek, taziyede bulunmak yerine ölülere bedel biçmeyi, ailelerin telefonlarını dinlemeyi, ölümlerden altı ay sonra adalet isteyen ailelerin üstlerine TOMA’ları göndermeyi seçmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu, ilk raporunda, olayın faillerini araştıracağına, 'kasıt yok' demeyi seçmişti. Sivil yargı, suçluları yargılamak yerine, olay günü olay yerine giden aile fertlerine 3’er bin lira ceza kesmeyi, cenazede taşınan pankartlarla ilgili soruşturma açmayı, tam 1.5 yıl sonra da görevsizlik kararı verip dosyayı askeri yargıya havale etmeyi seçmişti. Başbakan olaydan tam 580 gün sonra bir havaalanı açılışı için gittiği Şırnak’ta görüştüğü 6 aileye olayın aydınlatılacağı sözünü vermişti. 2.5 yıl sonra Roboskili anneler, 'Olayın üstündeki karanlık perde kalksın, bir daha aynı acılar yaşanmasın, gözlerimizi kapamayalım, acıyı paylaşalım, devleti özür dilemeye zorlayalım, en önemlisi kim olurlarsa olsun suçluların yargı önüne çıkması için biz de üstümüze düşeni yapalım' diye harekete geçiyorlar. Onlar, Türkiye’nin vicdanına seslenip harekete geçirmek için ellerini taşın altına koydular. Biz de Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak, var gücümüzle sesimizi Roboskili annelerin sesine katmaya kararlı olduğumuzu, hükümetten özür dilemesini istediğimizi, suçluların yargı önüne çıkartılmasının ısrarlı takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.

Erdem, Gezi Parkı eyleminde yaşamını yitiren ve yaralananların sorumlularının da bulunup, cezalandırılmasını istedi.

Uludereli kadınlar, eylemin ardından Gümüşlük Akademesi’nde düzenlenen 'Kadın Yüzleşmesi' paneline konuşmacı olarak katıldı. Panel, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Uludereli kadınların bugün memleketlerine dönecekleri belirtildi.

Kaynak: Haber 3

Share
İlgili Eğitim