Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

'Bu Bir Oyun Değil' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Diyarbakır Göç Vakfı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır'da ki belediyelerce desteklenen "Bu Bir Oyun Değil" projesinin tanıtımı yapıldı.

Diyarbakır Göç Vakfı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır'da ki belediyelerce desteklenen "Bu Bir Oyun Değil" projesinin tanıtımı yapıldı.

haber fotoğraf
Diyarbakır Göç Vakfı tarafından, "Demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimi hibe programı" kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri tarafından ortaklaşa yürütülen "Bu Bir Oyun Değil" projesinin tanıtım toplantısı Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Tanıtım toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Başkanı Semra Kıratlı, Göç Vakfı Başkanı Talat Çetinkaya, Proje Koordinatörü Başkanı Ruşen Turgut'un yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Sunum öncesi açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Göç Vakfı Başkanı Talat Çetinkaya, vakıf çalışmaları kapsamında 3 yıldır çalışma yaptıklarını belirterek, çalışmalarının en hassas noktasının çocuklar olduğunu ve bunun içinde sorumluluklarının ağır olduğunu ifade etti. Türkiye'de yaşanan 30 yıllık savaşlardan en çok çocukların etkilendiğini belirten Çetinkaya,"Yüzden fazla çocuk ilgili kurumların tedbir almamaları nedeniyle yaşamlarını yitirdi, yaralandı. Küçük yaşlarda evlendirildi ve cinsel istismarlara maruz kaldılar. Çocukların dünyası karartıldı. İnanıyorum ki el ele verirsek bu çocukların dünyasını aydınlatacağız ve çocukların dünyası aydınlanınca bizim de dünyamız aydınlanacak" dedi.

Çetinkaya'nın ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Başkanı Semra Kıratlı, "Bu Bir Oyun Değil" projesinin göç mağduru olan çocuklara yönelik olduğunu ifade ederek, "Köylerden göç eden genç, kadın ve çocuklar yaşama yeniden tutuldular. Bu dönemde özellikle çocuklara yönelik, sosyal ve kültürel çalışmaların yoğunlaştırılması gerekmektedir. Bu çalışmaların STK ve vakıflar tarafından yürütülmesi de anlamlı buluyoruz. Göç Vakfımızın bu projesinin bir ortağı olarak, bu çalışmalara gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.

Toplantı Proje Koordinatörü Ruşen Turgut’un "Bu Bir Oyun Değil" projesinin resimli sunumunu yapması ile son buldu.

Kaynak: HABERFX

 

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [27.91K]
Share
İlgili Eğitim