Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Shell Neden Kuzey Kutbu’ndan Uzak Durmalı?

Shell’in, Kuzey Kutbu’nda petrol sondajı yapma planlarını ortaya çıkarıyoruz ve “Shell, Kuzey Kutbu’ndan uzak dur!” diyoruz!

Shell’in, Kuzey Kutbu’nda petrol sondajı yapma planlarını ortaya çıkarıyoruz ve “Shell, Kuzey Kutbu’ndan uzak dur!” diyoruz!

haber içerik görsel
Aşağıdaki kazaların hepsini, Shell son 1 yıl içinde yaptı. Tüm bu örneklerden sonra Shell’e ya da herhangi bir petrol şirketine gezegenimizin geleceğini emanet edemeyiz.

Temmuz 2012’de Shell’in petrol arama gemisi Noble Discoverer, Alaska açıklarında karaya oturdu. Kasım 2012’de ise aynı geminin motorunda yangın çıktı ve yangın uzman itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

2012 Aralık ayında Shell’in olası bir petrol sızıntısında kullanacağı güvenlik sisteminin Eylül ayında ciddi şekilde zarar gördüğü ortaya çıktı.

Shell’in Alaska’dan sorumlu müdürü Pete Slaiby, BBC’ye verdiği bir röportajda, “Bana petrol sızıntısı olma ihtimali var mı derseniz, evet petrol sızıntısı olacağını düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Ocak 2013’te Shell’in Kuzey Kutup Bölgesi’ndeki petrol arama platformu Kulluk karaya oturdu. Platform 139.000 galon yakıt ve 12.000 galon yağ taşıyordu. 272 galonluk dizel yakıtın okyanusa sızdığı söyleniyor. Sızan miktar az da olsa, yaşananlar Shell'e güvenilemeyeceğini açıkça ortaya koydu.

 

İlgili Dosyalar:

  1. haber içerik görsel [JPG] [20.46K]
Share
İlgili Eğitim