Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Buğday, Dünya Organik Kongresi İçin STK'ları Bir Araya Getiriyor!

“Ekolojik Bir Gelecek için Ekolojik Köprüler Kurmak” için, Dünya Organik Kongresi hazırlıkları kapsamında STK’ları bu kez İzmir’de toplanacak.

“Ekolojik Bir Gelecek için Ekolojik Köprüler Kurmak” için, Dünya Organik Kongresi hazırlıkları kapsamında STK’ları bu kez İzmir’de toplanacak.

konferans afis
Buğday Derneği ev sahipliğinde, 13-15 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi kapsamında, özellikle konuyla ilgili çalışmalarda bulunan sivil hareket bileşenleri arasında ekolojik köprüler kurmak amacıyla, bir STK Forumu yapılması planlanıyor.

STK Forumu’nun organizasyonu için Heinrich Böll Stiftung Derneği desteği ile yapılmakta olan hazırlık toplantılarından ikincisi, 1 Ekim 2013’te İzmir’de, Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda yapılacak. Toplantı, “Gıda ve Toplum/Türler” teması ile İzmir ve çevre iller başta olmak üzere, tüm Türkiye’den organik tarım ve ilgili konularda çalışan STK’ların katılımına açık.

Türkiye’de gün geçtikçe organik tarım ile ilgili taraflar çeşitleniyor, bu konulara ilgi duyan insan, kurum ve kuruluşların sayıları artıyor. Gittikçe çeşitlenen ve büyüyen bu tarafların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, söz konusu tarafların bir iletişim ağında bir araya gelmesi ve böylece yeni ortak çalışmalara başlamaları; bununla birlikte var olan çalışma sonuçlarının kongrede de aktarılarak yeni güç birliklerinin oluşturulması büyük önem taşıyor. Bu toplantılarda, özellikle organik tarım ve ilgili konularda çalışan STK’ların 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi’ne katılımlarının sağlanması ve etkinlik programının hazırlanması, kongre ön konferansı niteliğinde düzenlenecek STK Forumu’na yönelik hazırlıkların yapılması ve Türkiye’de organik tarım konusunda çalışan STK’lar arasında bir iletişim ağı kurulması hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için:
18. IFOAM Dünya Organik Kongresi
Proje Koordinatörü
Duygu Kayadelen
[email protected]

İlgili Dosyalar:

  1. konferans afis [JPG] [50.07K]
Share
İlgili Eğitim