Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

12 Eylül Utanç Müzesi Ankara ve İstanbul’da halkla buluşuyor

Önümüzdeki Eylül ayında 4. kez açmayı planladığımız 12 Eylül Utanç Müzesi daha önceki yıllarda halkımızın ve kamuoyunun büyük ilgisini çekmişti.

Önümüzdeki Eylül ayında 4. kez açmayı planladığımız 12 Eylül Utanç Müzesi daha önceki yıllarda halkımızın ve kamuoyunun büyük ilgisini çekmişti.

Bu yılın başlarında İzmir ve Antalya’da açılan gezici müzemize dönük yoğun ilgi, daha çok yerde açılmasının bir ihtiyaç olduğunu birkez daha ortaya çıkarmıştır.

Bu nedenle bu yıl eş zamanlı olarak, 10 Eylül 2013 tarihinde Ankara’da, 12 Eylül 2013 tarihinde ise İstanbul’da işçi ve emekçilerle buluşacaktır.

Her yıl farklı bir ana temayla halkla buluşan müzemizin bu yıl ana teması, Haziran Direnişine atfedilmiştir.

2013 Haziran direnişinde ülkenin dört bir yanında emekçi halklarımıza atılan her bomba, yapılan her zulüm ve sıkılan her kurşun 12 Eylül ürünüdür. 12 Eylül gazıyla, Tomasıyla, copuyla, bombasıyla, kurşunuyla ve sistemin bütün kurum ve kuruluşlarıyla devam ediyor.

12 Eylül Utanç Müzesi Ankara programı;

12 Eylül Eylem ve etkinlikleri programı, Utanç Müzesi çerçevesinde değerlendirilmiş olup Ankara’da geleneksel hale gelen;

  • 10 Eylül Salı günü, saat 18.30, 12 Eylül Utanç Müzesi’nin açılışı.
  • 11 Eylül Çarşamba günü, saat 12.30, Mamak Askeri Ceza ve Tutukevinin önünde “Raci Tetik yargılansın” adıyla basın açıklaması.
  • 12 Eylül Perşembe günü, saat 04.00, Ankara Radyoevi önünde Demokrasi nöbeti ve demokrasi bildirisinin okunması.
  • 12 Eylül Perşembe günü, saat 18.30, ABD Büyükelçiliğine yürüyüş ve siyah çelenk bırakılması.

12 Eylül Utanç Müzesinin bu yıl gerçekleşecek programı üzerinde çalışmalar sürmekte olup, netleştiğinde kamuoyu siz değerli basın emekçilerinin katkısıyla yeniden bilgilendirilecektir.

Ankara’da 12 Eylül Utanç Müzesi programı daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Çankaya Belediyesine ait Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşecektir.

Bilgilerinize rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Devrimci 78’liler Federasyonu

Share
İlgili Eğitim