Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Toplantı Daveti: Kadınlar Barış Süreçlerindeki Deneyimlerini Paylaşıyor!

12 Temmuz Cuma Günü, saat 14.00-17.00 arasında Cezayir Restoran’da yapılacak deneyim paylaşımı toplantısında, Hırvatistan’da savaş süresince  ve sonrasında barışın inşasında farklı şekillerde katkıda bulunmuş üç sivil toplum inisiyatifinden temsilciler, Türkiye’den aktivistler ile bir araya gelecek.

12 Temmuz Cuma Günü, saat 14.00-17.00 arasında Cezayir Restoran’da yapılacak deneyim paylaşımı toplantısında, Hırvatistan’da savaş süresince  ve sonrasında barışın inşasında farklı şekillerde katkıda bulunmuş üç sivil toplum inisiyatifinden temsilciler, Türkiye’den aktivistler ile bir araya gelecek.

tacso logo
Toplumsal uzlaşma ve barışın inşası süreçlerinde sivil inisiyatiflerin oynadığı rol, demokrasinin gelişimi ve toplumsal sahiplenme açısından çok önemli. Deneyim paylaşımı toplantısının amacı, Türkiye’de bu alanda çalışan sivil aktivistlerle, geçtiğimiz ay AB üyesi olan Hırvatistan’daki aktivistlerin deneyim paylaşımlarına olanak sağlamak.

TACSO’nun desteği ile Türkiye’de düzenlenen toplantıda, Savaş Karşıtı Kampanya Hırvatistan (Antiwar Campaign Croatia) kurucularından Aida Bagić ve Vesna Janković, Savaş Mağduru Kadınlar Merkezi (Center for Women War Victims) kurucularından Vesna Kesić ve Barış Araştırmaları Merkezi (Center for Peace Studies) ortaklarından Sara Lalić, tecrübelerini paylaşacak ve Türkiye’de bu alanda çalışan STK’larla buluşacak. 1990’larda Balkan coğrafyasının merkezi olan Yugoslavya’da, savaş sürerken sesini yükselten barış hareketinin merkezinde olan bu kurumlar, savaş sonrasında da barış inşası, toplumsal uzlaşma ve barış eğitimi alanlarında çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Deneyim paylaşımı toplantısının dili İngilizce olup, toplantı sırasında ardıl tercüme sağlanacaktır.

Toplantıya katılmak isteyen sivil aktivistlerin ve STK temsilcilerinin [email protected] adresine katılımcı bilgilerini e-posta ile iletmeleri rica olunur.

TACSO ile ilgili dahafazla bilgiye www.tacso.org’dan ulaşabilirsiniz.

Cezayir Restoran: Firuzağa Mh. Hayriye Cad. No. 16, Beyoğlu Tel. (212) 245 9980

EK: Konuk kuruluşlar hakkında bilgi:
Savaş Karşıtı Kampanya Hırvatistan (ARK) 20’nin üzerinde kurumdan oluşan sivil bir barış hareketi olarak Hırvatistan’da sivil toplumun gelişmesinde büyük rol oynamıştır. ARK, şiddetsiz çatışma çözümü için eğitim, insan haklarının korunması, sosyal uzlaşma, mültecilere ve savaşta travma yaşayanlara destek, vicdani ret ve sivil bir ordu için çalışmalar yapmaktadır.

Savaş Mağduru Kadınlar Merkezi savaş sırasında savaşa karşı mücadele verirken, aynı zamanda mültecilerin evlerine dönmeleri için çalışmalar yürütmüş, bununla ilgili hukuki sorunlarla da ilgilenmiştir. Tecavüzün bir savaş suçu olarak tanınması için de çalışmalar yürütmüştür. Savaş sonrasında da savaş suçluların ceza alması için de çalışmalarını sürdürmektedir.
http://www.women-war-memory.org/index.php/en/

Barış Araştırmaları Merkezi şiddetsizlik ve eğitim, araştıma ve aktivizm aracılığı ile sosyal değişimi destekleyen bir sivil toplum örgütüdür. Barış eğitimi alanında politika geliştirilmesi, yeni modellerin denenmesi ve uygulanması konusunda çalışmalar yapmaktadır.
www.cms.hr

İlgili Dosyalar:

  1. tacso logo [JPG] [24.43K]
  2. Konuk Kuruluşlar Hakkında Bilgi [PDF] [371.12K]
Share
İlgili Eğitim