Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Değişim için Bağış Projesi Toplantıları / 18-19 Haziran 2013

TÜSEV "Şirketlerin Topluma Katkı Programları Deneyim Paylaşımı" ve "Vakıfların Hibe Programları Atölye Çalışması" başlıklı iki toplantı düzenliyor. Toplantılara katılım için 17 Haziran 2013 tarihine kadar [email protected] adresine veya 0212 243 83 07 no'lu telefona bilgi verebilirsiniz. Katılacağınız toplantının başlığını mutlaka belirtmenizi rica ederiz. Proje hakkında detaylı bilgi için: www.degisimicinbagis.org

TÜSEV "Şirketlerin Topluma Katkı Programları Deneyim Paylaşımı" ve "Vakıfların Hibe Programları Atölye Çalışması" başlıklı iki toplantı düzenliyor.

Toplantılara katılım için 17 Haziran 2013 tarihine kadar [email protected] adresine veya 0212 243 83 07 no'lu telefona bilgi verebilirsiniz. Katılacağınız toplantının başlığını mutlaka belirtmenizi rica ederiz. Proje hakkında detaylı bilgi için: www.degisimicinbagis.org

Toplantı 1: Şirketlerin Topluma Katkı Programları Deneyim Paylaşımı

sirketlerin topluma katki
Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Özel Sektör Gönüllüler Derneği ile birlikte KSS uzmanlarını biraraya getiriyor; şirketlerin topluma katkı programları çerçevesinde yenilikçi yöntemler, iyi uygulamalar ve gelişim alanlarının tartışılacağı bir deneyim paylaşımı ve ilişki geliştirme toplantısı düzenliyor.

Günümüzde kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), sürdürülebilir ve başarılı bir işletme yaratmanın temelini oluşturuyor. Oldukça kapsamlı bir kavram olan ve ekonomik, hukuksal, ahlaki boyutları bulunan KSS’nin önemli bir bileşeni de bağışçılık ya da diğer bir deyişle topluma katkı.

TÜSEV, şirketlerin topluma katkı programlarındaki iyi uygulamaları ve yenilikçi yaklaşımları incelemek üzere bir araştırma yürüttü. Nisan-Mayıs 2012 tarihleri arasında 15 şirketin kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) yönetmenleri ve şirketlere danışmalık eden 5 kuruluşun temsilcisi ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu yayında ele alınan şu başlıklar toplantının ana çerçevesini oluşturacak.
• Şirketlerin topluma katkı programlarında kullandıkları yenilikçi yöntemler
• Şirketlerin sivil toplum kuruluşlarıyla kurdukları işbirliklerinde iyi örnekler
• Önümüzdeki 5-10 yıllık dönemde iyi uygulama haline gelme potansiyeli olan eğilimler
• Yeni topluma katkı programı başlatacak ya da iyi uygulamaları kendi bünyesine taşımak isteyen şirketler için tavsiyeler

PROGRAM
Tarih: 18 Haziran 2013
Yer: TÜSEV - Minerva Han/Bankalar cad. No:2 K:5 Karaköy / 2. Kat

14.00 Kayıt
14.15 Açılış Konuşması: Tevfik Başak Ersen - TÜSEV

14:20 Tartışma paneli: ‘Topluma katkı programlarında neredeyiz? Nerede olmamız gerekiyor?’
Şirketlere KSS alanında danışmanlık eden uzmanlar Şirketlerin Topluma Katkı Programları raporunun bulgularını yorumluyor.
Panelistler:
Aylin Gezgüç* – Koç Holding A.Ş., Dış İlişkiler ve. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü.
Aysun Sayın – Boyner Holding, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Müdürü
Başak Güçlü – Özel Sektör Gönüllüler Derneği, Koordinatör
Serra Titiz – Mikado, Ajans Başkanı

15:00 Deneyim paylaşımı oturumu: ‘Sizde bu nasıl yapılıyor?’
KSS uzmanları network masalarını ziyaret ederek kendilerini ilgilendiren konular etrafında birbirleriyle deneyimlerini paylaşıyor, programlarını iyileştirmenin yollarını konuşuyor; ilişki geliştiriyor ve yeni başlayanlara ilham-kaynak oluyorlar.
Networking masaları:
Çalışan gönüllülüğü ve bağışçılığı
Ölçme-değerlendirme
STK’larla işbirliği
İç ve dış iletişim
Sürdürülebilirlik ile ilişkilendirme
Strateji oluşturma

17:00 Kapanış
* Teyit edilecektir.

Toplantı 2: Vakıfların Hibe Programları Atölye Çalışması

vakiflarin hibe programlari
Vakıfların Hibe Programları Sivil toplum kuruluşlarını destekleme mekanizmaları

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), vakıfların sivil toplum kuruluşlarını desteklemeye yönelik rollerinin ve etkili bir hibe programı geliştirme yollarının tartışılacağı bir deneyim paylaşımı ve ilişki geliştirme toplantısı düzenliyor.

Hibe veren vakıfların dünyada ve Türkiye’de ne gibi katkıları oldu? Bugün vakıflar için yeni roller ortaya çıktığından söz edilebilir mi? Dünyanın pekçok yerinde vakıfların hibelerine, ekonomik ve sosyal geri dönüşümü olan sosyal yatırımlar olarak bakılır ve bunların etkisinin nasıl arttırılabileceği sorgulanırken, Türkiye bu tartışmaların neresinde kalıyor? Etkili bir destek sistemi oluşturmanın yolları nelerdir? Bu ve benzeri soruları aklımızda bulundurarak yayına hazırladığımız ve Türkiye’den yedi vakfın deneyimlerine yer verdiğimiz Vakıfların Hibe Programları rehberinin ışığında güçlü bir sivil toplum için vakıfların fon mekanizmalarını gündemimize alıyoruz.

Vakıflar, bu topraklarda yüzyıllardır hayati roller oynuyorlar. Köklü bir tarihe ve hayırseverlik geleneğine dayanan vakıfların, 21. yüzyılın değişen koşullarına kendilerini uydurarak daha aktif, yenilikçi ve risk almaya gönüllü biçimlerde STK’ları, yerel toplulukları ve sivil hareketleri desteklemeleri zorunluluk haline geliyor. Vakıfları destek programları oluşturmaya teşvik etmek ve bu alandaki farklı modelleri tanıtmak amacıyla düzenleyeceğimiz toplantı serisinin ilkinde Türkiye’de hibe veren vakıflar deneyimlerini aktarırken, bu tür programlar başlatmayı düşünen katılımcılar uygulayıcılarla birebir görüşme ve tavsiye alma şansı bulacaklar.

PROGRAM

Tarih 19 Haziran 2013
Yer: TÜSEV - Minerva Han / Bankalar cad. No:2 K:5 Karaköy /2. Kat

14.00 Kayıt

14.15 Açılış Konuşması: Tevfik Başak Ersen – TÜSEV

14:20 Tartışma paneli: Sivil toplumun gelişimini desteklemek için vakıflar nasıl bir rol oynayabilir?
Hibe programı olan vakıfların temsilcileri bu programları neden başlattıklarını, nasıl tasarladıklarını ve yürüttüklerini; toplumsal gelişime ve sivil toplumun güçlenmesine yaptıkları katkıları; hibelerin destekledikleri grup ve kuruluşların kapasitesi üzerindeki etkilerini anlatıyorlar.
Panelistler:
Başak Ülgenalp – Türkiye Vodafone Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
Hilal Baykara – Sabancı Vakfı, Programlar Sorumlusu
Özlem Yalçınkaya – Açık Toplum Vakfı, Program Sorumlusu
Yörük Kurtaran – TOG, Genel Müdür

15:00 Deneyim paylaşımı oturumu: ‘Sizde bu nasıl yapılıyor?’
Vakıf temsilcileri network masalarını ziyaret ederek kendilerini ilgilendiren konular etrafında birbirleriyle deneyimlerini paylaşıyor, programlarını iyileştirmenin yollarını konuşuyor, ilişki geliştiriyorlar.

Networking masaları:
Gençlik (Masa evsahibi: Can Ercebe, GençBank-TOG)
Çevre (Masa evsahipleri: Aziz Şahin, Yaşama Dair Vakfı; Erdal Kiraz, Hayata Artı Vakfı; Pınar İman, WWF)
Kadınların güçlendirilmesi (Masa evsahipleri: Tuğba Ünal, Vodafone Vakfı; Hilal Baykara, Sabancı Vakfı)
Hak temelli girişimler (Masa evsahibi: Özlem Yalçınkaya, Açık Toplum Vakfı)
Yerel kalkınma (Masa evsahibi: Şerafettin Erbayram, Bolu Bağışçılar Vakfı)
Program tasarımı ve strateji oluşturma (Masa evsahibi: S.Sevda Kılıçalp, TÜSEV)

*Teyit edilecektir.

İlgili Dosyalar:

  1. sirketlerin topluma katki [JPG] [342.89K]
  2. vakiflarin hibe programlari [JPG] [115.45K]
Share
İlgili Eğitim