Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Kocaeli’nde Çocuk Odaklı Sempozyum

Kocaeli Üniversitesi “Türkiye'de Çocuğun Korunması ve Refahı” başlıklı bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Uluslararası katılımlı sempozyumda sunumların yanı sıra atölye ve öğrenci forumu gibi etkinlikler de yer alacak.

Kocaeli Üniversitesi “Türkiye'de Çocuğun Korunması ve Refahı” başlıklı bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Uluslararası katılımlı sempozyumda sunumların yanı sıra atölye ve öğrenci forumu gibi etkinlikler de yer alacak.

kocaeli universitesi sempzoyum
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Türkiye’de çocuğun korunması ve refahını merkezine alan bir sempozyum düzenliyor.

Sosyal Hizmet Sempozyumu 2013’ün ana teması "Türkiye'de Çocuğun Korunması ve Refahı: Kapsayıcı Bir Yaklaşım Arayışı" olarak belirlendi.

Sempozyumda konuşmacıların sunumlarının ve bildirilerin yanında çeşitli atölye çalışmaları, film gösterimi ve serbest kürsü gibi etkinlikler de yer alacak.

Sempozyumun son günü ise öğrenci forumu olarak tasarlandı.

Çocuk politikası

Sempozyumun duyurusunda toplumsal yapının çocukların ihtiyaç ve sorunlarını etkilediği belirtildi.

“Çocuklara ilişkin mevzuatın giderek genişlemesine karşın çocuklara yönelik uygulamalarda yasaların uygun gördüğü hizmet çerçevesine ulaşıldığını söylemek zordur.

“Gelir dağılımı, yoksulluk, bölgeler arası eşitsiz gelişmişlik düzeyleri gibi yapısal sorunlardan öncelikle çocuklar etkilenmektedir.

“Bu açıdan, Türkiye’nin yaklaşık yirmi beş milyonluk çocuk nüfusu sıklıkla bir ‘fırsat penceresi’ olarak kabul edilse de bu ancak kapsayıcı bir çocuk politikasının yaşama geçirilmesi ile olanaklı olacaktır.”

Ücretsiz katılım

Uluslararası katılımlı sempozyumun duyurusunda farklı disiplinlerin, akademisyen ve meslek elemanlarının buluştuğu, çocuk koruma alanında çalışmalar yürüten kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği bir platform yaratması beklendiğine dikkat çekildi.

Özellikle öğrenci katılımını artırmak amacıyla katılımın ücretsiz olmasının kararlaştırıldığının altı çizildi.

Sempozyum Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Gündem Çocuk Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi-Kocaeli Şubesi'nin ortak çalışmasıyla gerçekleşecek.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan sempozyumun tarihi 28-30 Kasım 2013 olarak açıklandı.

Sempozyumla ilgili soru ve görüşlerin "[email protected]" adresine gönderilebileceği bildirildi. (YY)

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Dosyalar:

  1. kocaeli universitesi sempzoyum [JPG] [66.19K]
Share
İlgili Eğitim