Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Yeni Medya Hakemli Bildirilerle Konuşulacak

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde yapılacak Yeni Medya Kongresi’nde, medyadaki birçok gelişme kuram, yöntem ve uygulama açısından, hakemli bildirilerle yapılan sunumlarda tartışılacak.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde yapılacak Yeni Medya Kongresi’nde, medyadaki birçok gelişme kuram, yöntem ve uygulama açısından, hakemli bildirilerle yapılan sunumlarda tartışılacak.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Alternatif Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Yeni Medya Kongresi’nde hakemli bildiriler sunulacak. Yarın başlayan kongrede, araştırmacılar iki gün boyunca “yeni medyayı” tartışacaklar.

7-8 Mayıs’ta Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde toplanacak olan kongrede, “Yeni medya çalışmalarının Türkiye'deki gelişimi”, “Günümüzdeki mevcut çalışmaları ve bu çalışmaları besleyen kuramsal ve kavramsal yaklaşımlar ve yöntemler” ile “Yeni medya çalışmalarının gelecekte dünyada ve Türkiye'deki yönelimi” karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek.

Kongrede, yeni medya alanı, ekonomi ve endüstri, eğitim, hukuk, siyaset ve demokrasi, sosyoloji, sanat, “arayüzde yöntem” ve etik başlıkları altında hazırlanan 80 bildiri ile tartışılacak.

Bu başlıklarda hazırlanan bildirilerde, şu alt başlıklar ve konular yer alıyor: Dijital aktivizm, yeni medya ve demokrasi, dijital oyun, oyuncu, kimlik inşası ve söylem, yeni medya ve gündelik yaşam, sosyal medya kullanım pratikleri, yeni medya ve sosyal hareketler, yeni medya ve yöntem, yeni medya ekonomisi, değişen dönüşen haber ve habercilik, fikri haklar, sosyal medyada işlenen suçlar, kişisel verilerin korunması, mahremiyet, nefret söylemi, insan hakları ve internet, siyasal iletişim, yerel yönetimler, e-devlet uygulamaları.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Uğur'un davetli konuşmacı olduğu kongreyi dinlemek için internet adresi üzerinden kayıt olmak gerekiyor. (AS)

* Kongrenin facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
* Kongrenin mail adresine sorularınızı yollayabilirsiniz.
* TÜBİTAK, Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO), İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD), Linux Kullanıcıları Derneği ve Tüm İnternet Evleri’nin (TİEV) desteklediği kongrenin tam programına buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Bianet

Share
İlgili Eğitim