Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Gençlik Örgütleri Ulusal Gençlik Konseyi’ni Tartışmaya Çağırıyor

4-6 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek etkinliğin çağrı metnine şu linkten de ulaşılabilir: http://www.ulusalgenclikkonseyi.net/event/4-6-mayis-cagrisini/

4-6 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek etkinliğin çağrı metnine şu linkten de ulaşılabilir: http://www.ulusalgenclikkonseyi.net/event/4-6-mayis-cagrisini/

Değerli Gençlik Örgütleri Temsilcileri;

Türkiye’de gençlerin hakları ve ihtiyaçları doğrultusunda gençlik politikaları oluşturulmasına katkı sağlamak için sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu ve evrensel hak ve özgürlükler temelinde gençlerin katılımını sağlayan bir mekanizmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Konuyla alakalı sivil toplum kuruluşları tarafından uzun zamandır yürütülen geniş kapsamlı çalışmalar mevcuttur.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan Ulusal Gençlik ve Spor Politika Belgesi bu ihtiyaca değinerek bir üst gençlik yapısı kurma hedefini ortaya koyuyor.[1] Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Politika Belgesinde belirlenen bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapmaya başladı. Görüş alışverişinde bulunmak için düzenlenen birkaç yerel ve bir uluslararası toplantıda; Ulusal Gençlik Konseyi kurulması konusunda ülkemizde geç kalındığı ve hızlıca kurulması için Bakanlık tarafından yönetmelik hazırlandığı konusunda bilgi verildi.

Gelişen bu süreçte kurulacak yapının nasıl bir yaklaşımla ele alınması gerektiği ile alakalı olarak 26 gençlik örgütünün imzaladığı bir bildirge ile görüşlerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile paylaşmıştık. Geldiğimiz noktada 26 gençlik örgütü olarak belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde kurulmasını talep ettiğimiz Ulusal Gençlik Konseyi’nin nasıl bir yapı ve işleyişe sahip olacağını tartışacağımız ve sonuç raporunu Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri ile paylaşacağımız bir toplantı için 4 – 6 Mayıs tarihlerinde Ankara’da bir araya geliyoruz.

4 – 5 – 6 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek toplantımızın ilk iki gününde kurulacak yapının nasıl olması gerektiğini tartışarak bir içerik oluşturmayı hedefliyoruz. Avrupa Gençlik Forumu’ndan (Europen Youth Forum) gelecek temsilcilerin de katılacağı toplantının son günü olan 6 Mayıs Pazartesi günü oluşturduğumuz içeriği Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri ile bir araya gelerek paylaşmak istemekteyiz. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca oluşturulan “Ulusal Gençlik Konseyi Yönetmeliği’ni” bizlerle paylaşmalarını talep edeceğiz.

Bu doğrultuda gerçekleştirilecek toplantıya katılmak için aşağıdaki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Toplantı kapsamında katılımcıların yol ve konaklama masraflarına katıldıkları örgütlerin katkı yapması beklenmektedir. Bununla birlikte katılımcıların öğle yemekleri karşılanacak olup toplantı mekanı ve gerekli malzemeler temin edilecektir.
Toplantı son başvuru tarihi 22 Nisan’dır. Toplantı teknik bilgileri katılımcıların belirlenmesi sonrasında paylaşılacaktır.

Lütfen toplantıyla ilgili herhangi bir sorunuz olursa [email protected] adresine mail gönderiniz.

Not: Toplantı 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da başlayıp, 6 Mayıs Pazartesi günü 16.00 da sona erecektir. Bu sebeple geliş ve dönüş biletlerinizi bu saatlere uygun olarak almanız gerekmektedir.

Ulusal Gençlik Konseyi Girişimi adına;
İstanbul
Anıl Gökrenk – Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği / 0549 726 03 29
Başak Tuğsavul – Toplum Gönüllüleri Vakfı / 0554 338 82 33 

Ankara
P. Hazan Atalay – Gelecek için Gençlik Derneği / 0555 997 91 15
Turgut Tosun – AEGEE Ankara / 0532 357 42 35

Share
İlgili Eğitim