Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Tarihe Not Düşülecek Bir Kongreye Giderken

Tüm üye, aktivist, gönüldaş ve takipçilerimizi 31 Mart 2013 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde yapılacak 11. Olağan Kongremize davet ediyoruz.

Tüm üye, aktivist, gönüldaş ve takipçilerimizi 31 Mart 2013 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde yapılacak 11. Olağan Kongremize davet ediyoruz.

22 yılını geride bırakan MAZLUMDER, Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan İnsan Hakları İhlalleri karşısında oluşturduğu adil ve ayrımsız tepki kültürü ile uluslararası alanda saygın bir konuma ulaşmıştır. Yeryüzünde var olan birikimi tecrübesine katarak, vahyin rehberliği ve Hz. Peygamber örnekliğinden ilham alan MAZLUMDER, her türlü iktidar ve etkisindeki kuruluşlar karşısında tarafsız ve bağımsız kalarak güvenilir olmayı başarmıştır.

MAZLUMDER aklının ve kurucu iradesinin oluştuğu 22 yıldır MAZLUMDER tecrübesinin geniş bir camianın ortaklaşması ile kolektif kazanımlara kavuştuğu bir şehir İstanbul. Bu özelliğin her zaman etkinlik ve örnekliklerle yansıdığı İstanbul Şubesi birikimini iki temel özelliğinden almaktadır. Kuruluş iradesini yasladığı yaygın tabanının ait olduğu camianın müktesebatı ve tefekkürünü geliştirdiği, biriktirdiği mücadele ve yönetim aklının oluşturduğu MAZLUMDER müktesebatı.

Her dönem olduğu gibi bu dönem de yeni bir heyecan ve ileri bir kazanıma dönük olan Genel Kurul çalışmalarımız gönüllülük esasına dayalı ve bir 'amel-i saliha' (iyilik eylemi) olarak her üye ve gönüldaşımızın değerli katkılarına ve tabiidir ki göreve talip oluşuna açıktır. Bu görevlendirmenin yetkisi ise genel kurulun yüksek ve saygın iradesindedir. Bu iradenin toplanması ve tecellisini 22 yıldır birikimi ve teamülleriyle oluşturan, tüm üye, gönüllü ve takipçilerinin bildiği MAZLUMDER İstanbul Şubesi bu dönem de aynı tecrübe ile hareket etmiş ve 31 Mart 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılacak 11. Olağan Kongresini ilan etmiştir.

Bu süreç gereğince hareket eden 10. Dönem Yönetim Kurulu Geçmiş Dönemlerde Yönetim Kurulu Üyeliği Yapmış kişilerle istişaresinden aldığı tavsiyeyi de değerlendirmiş ve 11. Dönem için Mehmet Cüneyt Sarıyaşar'la başlayan yönetim kurulu listesini Genel Kurulun iradesine sunmaya karar vermiştir. Bu listede herkes mücadelenin hangi yönüne katkı sağlayacağının bilincinde ve ortak aklın ürettiği bir program ile göreve talip olmaktadır. Yani plan ve programını yapmış bir ekip olarak taşın altına elini koymaya taliptir. Bunun dışında üyelerimizden Adem Çevik de yeni Yönetim Kuruluna aday olduğunu kuruma ve basına deklare etmiş bulunmaktadır.

MAZLUMDER internet sitelerinde basit bir aramayla dahi ulaşılabilecek nitelikte olan, ithamlarda iddia edildiği gibi Suriye konusunda sessiz kalmış değildir. MAZLUMDER her zaman ve coğrafyada dış müdahalelerle içerideki Halkın Adalet, Onur ve Özgürlükleri için direnişinin sömürüsüne ve Emperyalist güçlerce manipülasyonuna karşı durmaktadır. Direnişin ana unsurlarının da benimsediği bu tavrımız çarpıtılmaktadır. Ayrıca gerek ifade ve inanç hürriyeti gerek eğitim hakları bağlamında Kur'an Eğitiminde yaş sınırı kaldırılsın kampanyaları, gerekse başörtüsüne tam özgürlük ve 28 Şubat ve yargı kararları iptali MAZLUMDER le özdeşleşmiş mücadelelerdir.

MAZLUMDER kurum olarak tarihi boyunca gerek duruşu ve iradesi gerekse eylemliliği ve sözleri hakkında yapılan her eleştiriye ve farklı değerlendirmelere hakaretiçermedikçe sahip çıkmış bunları kazanım olarak değerlendirmiştir. Tüm bunlarda özellikle 'sadık haber' doğruluk/doğrulatma ilkesini önemsemiş ve bunu da kamuoyuyla paylaşmıştır.

Kongre hazırlıkları sürecinde basında yer alan bu ithamların 10. Dönem Yönetim Kurulunun görev yaptığı dönemini ve kurumunun genel duruşunu ilgilendirmesi sebebiyle ve yukardaki hassasiyetlerimizin gereği bu açıklamaya lüzum görülmüştür.

MAZLUMDER ve İstanbul Şubesi bu özellikleriyle üye, aktivist, gönüldaş ve takipçileri tarafından yakinen bilinir.

Tüm üye, aktivist, gönüldaş ve takipçilerimizi 31 Mart 2013 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde yapılacak 11. Olağan Kongremize davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi
10. Dönem Yönetim Kurulu

http://istanbul.mazlumder.org/default.asp

Share
İlgili Eğitim