Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Engellilere Yönelik Önyargıları Nasıl Kıracağız

Cerebral Palsy (CP) alanında toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldığı mali destekle “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesine başladı.

Cerebral Palsy (CP) alanında toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldığı mali destekle “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesine başladı.

logo
Proje kapsamında, CP konusunda sık rastlanılan problem başlıklarına yönelik düzenlenen seminerler devam ediyor. “Engelli hukuku” konusu ile başlayan seminerlerin ikincisinde “iletişim becerileri” hakkında katılımcılar bilgilendirilecek.

13 Mart Çarşamba günü,  engellilere yönelik ayrımcılık ve mücadelede ailelere ışık tutacak “iletişim becerileri” semineri, Metin Sabancı Merkezi Konferans Salonu’nda saat 11:00’de başlayacak. Seminere, engelli kişilerle iletişim alanında önemli çalışmalara imza atan Özden Uslu konuşmacı olarak katılacak.
Seminerde, engellilere karşı geliştirilen olumsuz tutum ve davranışların yeniden ve doğru bir şekilde oluşturulabilmesi için engel ve engelli kavramlarının ne olduğu anlatılacak. Seminere katılan ailelere, çocuklarının yetersizliklerine odaklanmalari yerine, onların kabiliyetlerini nasıl ön plana çıkarabilecekleri anlatılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özden Uslu, insan haklarının ön plana çıktığı son yıllarda, önyargı ve ayrımcılıkla mücadelenin giderek önem kazandığını söyleyerek; “Bir kişiye yönelik olarak ortaya çıkan olumsuz tutum ve davranışlar olarak özetleyebileceğimiz ayrımcılık ve gelişigüzel inanışlardan oluşan önyargılar, engelli kişilerin zaten teknik zorluklarla dolu günlük yaşamlarını daha da zorlaştırıyor. Önyargılar ve ayrımcılıkla mücadele ise, toplumdaki her bir bireyi kapsayan özel eğitimlerle mümkün olabilir” dedi.

Birbirinden değerli ve alanında uzman konuşmacıların yer alacağı seminerler; tuvalet eğitimi, beslenme sorunları ve cinsel gelişim konularıyla devam edecek. Semineler yalnızca engelli ailelerine değil tüm halka açık olarak düzenlenecek.

Cerebral Palsy’mle Hayattayım Projesi Hakkında:

“Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi kapsamında; Ataşehir, Üsküdar ve Pendik ilçelerinde, CP tanısı konmuş, 1-20 yaş grubundaki toplam 2.000 çocuk ve gencin ailesi ziyaret edilecek, içlerinden seçilecek 100 çocuk ve genç ile ailelerine, evde rehabilitasyon desteği verilecek. Bunun yanı sıra, yapılandırılmış grup çalışmaları, mozaik, ebru, fotoğraf atölyeleri, spor çalışmaları gibi faaliyetler ve Proje ayrıca, sürekli güncellenebilir ve sağlıklı bir veri tabanı altyapısı da oluşturacak.

TSÇV, “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi ile başta veri tabanı çalışması ve evde rehabilitasyon desteği olmak üzere tüm proje faaliyetlerini, diğer sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına örnek teşkil edecek bir model olarak sunmayı amaçlıyor. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilgili ilçe belediyeleri ve kaymakamlıkları ortaklığında gerçekleştirilecek proje tamamlandığında, Türkiye genelinde uygulanmak üzere ileriye dönük örnek bir çalışma ve geniş bir veri tabanı ortaya çıkacak.

TSCV logo
TSÇV Hakkında
:

TSÇV, Türkiye’de CP konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35.569 m2  alan üzerinde; TSÇV önderliğinde hizmet sunan Metin Sabancı Merkezi’nde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Erken Müdahale Birimi,  Metin Sabancı Okulları ve  Yaratıcı Sanatlar Terapisi birimi bulunmaktadır. TSÇV; bir taraftan rehabilitasyon ve eğitim hizmetleri ile CP’li bireylerin topluma katılımını desteklerken, diğer taraftan farklılıkları anlamaya ve anlatmaya çalışmaktadır. Kurulduğu günden bugüne 15.000 çocuğa ve ailesine hizmet vermiş ve destek olmuştur. Günümüzde;  yeni yapılanma, yeni bakış açıları ve yaklaşımlar eşliğinde binlerce çocuk ve ailesine destek olmaya, çözümler sunmaya devam etmektedir.

http://www.tscv.org.tr/

İletişim: Nagihan Akdaş, Grup 7, 212 292 13 13 – 530 969 80 49

 

İlgili Dosyalar:

  1. logo [JPG] [57.23K]
  2. TSCV logo [JPG] [61.01K]
Share
İlgili Eğitim