Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

“Sosyal Değişim Laboratuvarı” Başlıyor

Özyeğin Üniversitesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve JP Morgan işbirliğinde kurulan “Sosyal Değişim Laboratuvarı” başlıyor.

Özyeğin Üniversitesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve JP Morgan işbirliğinde kurulan “Sosyal Değişim Laboratuvarı” başlıyor.

Toplumsal sorunlara çözüm olarak üretilen fikirleri başarılı birer sosyal girişime dönüştürmek için kurgulanan “Sosyal Değişim Laboratuvarı” programı için başvurular başladı. Program, Türkiye’de henüz yeni gelişen sosyal girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak, başarılı iş modelleri oluşturmak, toplumsal sorunları çözme hedefi ile yola çıkmış ve sosyal bir iş modeli olan girişimcileri bulmayı hedefliyor.

18-35 yaş arası gençlere yönelik hazırlanan program 3 aşamadan oluşuyor. 20 Mart 2013’e kadar devam edecek olan başvurulardan sonra seçilecek olan 10 sosyal girişimci adayı 2 ay sürecek Hızlandırma Programı’na dâhil olacak.
Hızlandırma programı sonunda jüri tarafından seçilecek olan 3 finaliste toplam 31 Bin TL başlangıç sermayesi verilecek. Bunun yanında her finalist, dört aydan fazla bir süre Özyeğin Üniversitesi iş geliştirme programının bir parçası olarak Girişim Fabrikası’ndan ofis yeri, profesyonel hizmetler, mentorluk ve yatırıma erişim olanakları gibi ihtiyaçları olan desteği alabilecekler.

2013’ün ikinci yarısında ise başvurular bu sefer Sivil Toplum Kuruluşlarına açılacak ve bu STK’lardan gelecek olan mevcut ya da yeni sosyal iş fikirleri değerlendirmeye alınacak. Aynı şekilde Hızlandırma Programından geçecek olan STK temsilcilerinin, kendi çalışma alanlarına farklı bir bakış açısı kazanarak yeni projeleri sosyal girişim temelinde oluşturmaları ve program sonucunda seçilecek fikirlerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Seçilecek 3 STK yine 31 Bin TL’lik başlangıç sermayesi almaya hak kazanacak ve gerekirse profesyonel hizmetler, mentorluk ve yatırıma erişim desteklerinden faydalanabilecekler.

Son Başvuru Tarihi: 20 Mart

Sosyal Değişim Laboratuvarı hakkında daha fazla bilgiye sosyaldegisimlab.com adresinden ulaşabilirsiniz

Share
İlgili Eğitim