Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Gökkuşağının Kızılı: Kafe Pi Özür Dile!

Gökkuşağının Kızılı, İstanbul’da Kafe Pi adlı mekânın LGBT bireylere yönelik ayrımcı tutumundan ötürü özür dilemesini isteyen bir açıklama yayınladı.
Gökkuşağının Kızılı, İstanbul’da Kafe Pi adlı mekânın LGBT bireylere yönelik ayrımcı tutumundan ötürü özür dilemesini isteyen bir açıklama yayınladı.

lgbt

2 Aralık Çarşamba günü aralarında Gökkuşağının Kızılı üyelerinin de bulunduğu 4 kişilik grupta LGBT’ler olduğundan Kafe Pi’ye alınmadığını belirten oluşum, hukukî mücadelenin de peşinde olacaklarını ifade etti.

Gökkuşağının Kızılı’nın yayınladığı açıklama:
 
Kafe Pi Özür Dile! 
 
Kafe Pi, LGBT oldukları için içeri alınmayan ve özel güvenliğin saldırısına uğrayan arkadaşlarımızın taleplerini görmezden gelmeyi sürdürmektedir. LGBT’lere yönelik saldırının örgütlü bir tepki ile karşılanması sayesinde arkadaşlarımızla görüşmek zorunda kalan Kafe Pi yönetimi, bu görüşmede gündeme getirilen hiçbir talebe hala olumlu bir yanıt vermemiştir.
 
Kafe Pi, kamuoyu önünde arkadaşlarımızdan derhal özür dilemelidir!
 
LGBT’lere yönelik ayrımcılığın ve şiddettin kanıksanmasına, münferit vaka olarak gösterilmesine, olayın soğutulmasına izin vermeyeceğiz. Sürecin takipçisi olacağımızı söylemiştik, bu vesile ile tekrar hatırlatıyoruz: Ayrımcılığa, gericiliğe ve faşizme boyun eğmeyeceğiz!
 
Arkadaşlarımıza saldırılmasını meşru gösteren, çeşitli mekânlarda LGBT’lere ayrımcılık yapılmasında herhangi bir sorun olmadığını savunanların gerici ve LGBT düşmanı tutumlarını ise, tüm homofobi ve transfobi karşıtlarının takdirine bırakıyoruz.
 
Kafe Pi arkadaşlarımızdan özür dileyene kadar konuyu gündemde tutacağımızı, çeşitli araçlarla duyarlı kamuoyunu harekete geçireceğimizi ilan ediyoruz.
 
Ayrımcılığı kabullenmeyecek, saldırılar karşısında sessiz kalmayacak, karanlığın üzerine örgütlü gücümüzle hep birlikte yürüyeceğiz.
 
Gökkuşağının Kızılı
 
İletişim: [email protected]

İlgili Dosyalar:

  1. lgbt [JPG] [23.87K]
Share
İlgili Eğitim