Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Engelliler hakları için buluşuyor

Halkevleri Engelli Hakları Atöylesi'nin çağrısıyla engelliler haklarını, taleplerini ve mücadelelerini tartışmak üzere buluşuyor.

Halkevleri Engelli Hakları Atöylesi'nin çağrısıyla engelliler haklarını, taleplerini ve mücadelelerini tartışmak üzere buluşuyor.

Engelliler hakları ve talepleri için buluşuyor. 25 Kasım Pazar günü İstanbul Mimarlar Odası’nda düzenlenen panel forumda eğitim, sağlık, istihdam, sakatlık politikaları tartışılacak.

"AKP'nin 10 yılı ve Engelliler" konulu panelde, “Engellilerin Eğitiminde Fiili ve Hukuksal Sorunlar” başlığı Trakya Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Çağlar, “Engellilerin İşi ve İstihdamı” Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyesi Ar. Gör. Deniz Parlak, “Sağlıkta Neoliberal Dönüşüm ve Engelliler” İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, “Özürlüler Kanunu Nedir, Ne Değildir?” Ankara Barosu Üyesi Av. Erhan Akkaya, “Türkiye’de Son Dönem Sakatlık Politikaları” Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dikmen Bezmez, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Şentürk ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politikalar Forumu'ndan Volkan Yılmaz tarafından yapılacak sunumlarla tartışmaya açılacak.

Saat 12'de başlayıp 17'ye kadar sürmesi planlanan panele engelli dernekleri de destek verecek.

Share
İlgili Eğitim