Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

TURMEPA Gönüllü arıyor

Gönüllü Olma Kriterleri* Denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarında TURMEPA'yla düşünmeye, tartışmaya ve harekete geçmeye hazır, * Türkiye'nin kıyı il ve ilçelerinde yaşayan ya da öğrenim gören, * Deniz sevgisine sahip ve model olabilecek herkes.

Gönüllü Olma Kriterleri

* Denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarında TURMEPA'yla düşünmeye, tartışmaya ve harekete geçmeye hazır,

* Türkiye'nin kıyı il ve ilçelerinde yaşayan ya da öğrenim gören,

* Deniz sevgisine sahip ve model olabilecek herkes.

TURMEPA Gönüllü Oryantasyon Programı'nı tamamladıktan sonra TURMEPA Gönüllüsü olabilir. TURMEPA gönüllülerine Genç TURMEPA adı verilir. Gönüllü olmak için  [email protected] adresine ''Denizler Yaşasın Diye'' başlıklı bir e-posta göndererek Eğitim ve Gönüllü bölümü ile temasa geçebilirsiniz.

Gönüllü Eğitimleri

''Denizler Yaşasın'' diyen her gönüllü; kapsamında TURMEPA oryantasyon eğitimi, denizler ve deniz kirliliği hakkında temel eğitim, mücadele araçlarına yönelik kapsamlı eğitim ve eğitmen eğitimleri barındıran bir eğitim paketi ile güçlendirilir. Gönüllülerin yerel ihtiyaçlarına yönelik diğer eğitimler, yerel teşkilatlanma tarafında karşılanır. TURMEPA, ayrıca gönüllülerin uzmanlarla biraraya gelebilecekleri alanlar başka alanlar da yaratmaya çalışır.

Gönüllü Motivasyon Gecesi

29 Eylül’de gerçekleştirilen 4. Gönüllü Oryantasyonunun ardından,TURMEPA gönüllüleri Boğaz’da yeni etkinlik yılına merhaba demek üzere buluştu. Büyük çoğunluğu yeni tanışan gönüllülerin ortak noktaları olan deniz sevdası onları bir araya getirdi ve  3 saat süren harika bir yolculuğa çıkardı.

Deniz Ticaret Odası, Yemekhane, Kavaklıdere ‘nin sponsorluğu ile boğazın eşsiz manzarası, birbirinden neşeli gönüllülerin oluşturduğu sıcacık ortamla da birleşince  tekne ile boğaz turunda unutulmaz bir gece yaşandı. Keyifli sohbetler, eğlenceli oyunlar, lezzetli atıştırmalıklar ile renklenen gece tüm gönüllüler için yeni etkinlik yılına geçişte büyük motivasyon kaynağı oldu.

Etkinlik fotoğraflarını görmek için lütfen tıklayınız!

 

 

Geziye katılan gönüllülerimizden bir kaçının yorumları ise şöyle;

KATİFE: Gezinin çok iyi organize edilmesi, biz katılımcıların geziden bekleyebileceği her şeyin düşünülmesi ve önceden hazırlanması, insanların kaynaşmaları ve birlikte zaman geçirebilmeleri için çaba harcanması geçen anları daha değerli kıldı. Köprü ışıklarının altında çekilen fotoğraflarımız ve neşeli anlarımızla bu güzel Eylül akşamı için teşekkürlerimi de sunuyorum.

KEMAL: Güzel istanbulu, güzel insanlarla seyretmek, denizlerin korunması için gönüllü olan kişilerle bu anı yaşamak,daha temiz olması için çaba sarfeden kişilerle denizin üstünde olmak çok ama çok keyifliydi. En kısa sürede tekrarırın olması dileğiyle.

ESİN: Çok keyifli vakit geçirmiş olmanın yanında, birbirinden değerli insanlarla tanışma fırsatı sağladığı için bu geziyi organize eden tüm TURMEPA yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum.

Share
İlgili Eğitim