Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

“Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili”

Yarımdan Bir Olmaz 11-12 Ekim 2012, Swiss Otel, Ankara “Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili” Uluslararası Çalışma Toplantısı Hakkında.

Yarımdan Bir Olmaz 11-12 Ekim 2012, Swiss Otel, Ankara “Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili” Uluslararası Çalışma Toplantısı Hakkında.

Toplantının amacı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) işbirliğinde, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişim sürecine katkı sağlamak, kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik olarak özel sektör ve kamu işletmelerinin üst yönetimlerinde kadın varlığının arttırılmasıdır destek sağlamaktır.  

Bu bağlamda;
 -Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetimlerinde Kadın Temsiline ilişkin bilgi, deneyim ve en iyi uygulamaları paylaşmak,
 -Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetimlerinde Kadın Temsilinin artırılmasına destek olmak, bu konudaki sorun ve engelleri tanımlamak ve çözüm yolları üretmek,
  -Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili ile ilgili Politika Dokümanı oluşturmak ve tüm taraflarla paylaşmaktır.
  2 gün sürecek olan toplantının ilk günkü kısmı 4 ayrı bölümden oluşacaktır.
  11 Ekim tarihinde ilk bölüm olan Açılış Konuşmalarının ardından, Ana Temaya genel bir bakış gerçekleşecektir. Toplantının üçüncü bölümünde “Kamu

İşletmelerinin Üst Yönetimlerinde Kadın Temsili” konulu bir panel gerçekleşecektir.
   Öğle yemeğinin ardından toplantının dördüncü ve son bölümü olan “Özel Sektör Üst Yönetimlerinde Kadın Temsili” başlıklı ikinci panel gerçekleşecek ve ilk günün programı tamamlanacaktır.   

11 Ekim tarihindeki toplantı davetlilere ve basına açık olarak gerçekleştirilecektir. 12 Ekim tarihinde, basına ve davetlilere kapalı olarak düzenlenecek toplantıda ise “Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetimlerinde Kadın Temsiline yönelik olarak politika dokümanı oluşturmak üzere taraflar genel oturumda bir araya gelecektir.

İlgili Linkler:

KADINLARA KARŞI HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESİNE DAİR SÖZLEŞME

CONVENTION ON THE ELIMINATION OF ALL FORMS OF DISCRIMINATION AGAINST WOMEN

GENDER MAINSTREAMING STRATEGY 2009-2011

GENDER MAINSTREAMING IN UNDP TURKEY

COUNCIL OF EUROPE CONVENTION ON PREVENTING AND COMBATING VIOLENCE AGAINST WOMEN AND DOMESTIC VIOLENCE

KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET VE AİLE İÇİ ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE BUNLARLA MÜCADELEYE İLİŞKİN AVRUPA KONSEYİ SÖZLEŞMESİ

NATIONAL ACTION PLAN GENDER EQUALITY 2008–2013

TTÜRKİYE'DE YEREL GÜNDEM 21 YÖNETİŞİM AĞI KANALIYLA BM BİNYIL KALKINMA HEDEFLERİ'NİN YERELLEŞTİRİLMESİ

WOMEN'S EMPOWERMENT PRINCIPLES

WOMEN'S EMPOWERMENT PRINCIPLES IN BRIEF

Ceep Activity Report 2011

CEEP Anticipation of Change

CEEP CSR BROCHURE

CEEP Mapping Experts Report

CEEP Mapping Report

Share
İlgili Eğitim