Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Mülteci-Der Edirne Şube Açılışı

Değerli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der)olarak, Avrupa Birliği Delegasyonu’nun finansman desteği ile yürüttüğümüz “Mülteci Haklarının Kullanılması İçin Sivil Hareket (Civil Act for Refugee Rights Emancipation)” adlı projemiz kapsamında Edirne’de 14 Eylül 2012 Cuma günü düzenleyeceğimiz panel ve 15 Eylül 2012 Cumartesi günü STK temsilcilerine özel bir günlük mülteci hukuku ve mülteci hakları eğitim çalışmasında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Değerli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,

Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der)olarak, Avrupa Birliği Delegasyonu’nun finansman desteği ile yürüttüğümüz “Mülteci Haklarının Kullanılması İçin Sivil Hareket (Civil Act for Refugee Rights Emancipation)” adlı projemiz kapsamında Edirne’de 14 Eylül 2012 Cuma günü düzenleyeceğimiz panel ve 15 Eylül 2012 Cumartesi günü STK temsilcilerine özel bir günlük mülteci hukuku ve mülteci hakları eğitim çalışmasında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

multeci der
İltica ve göç alanının önde gelen isimlerinin katılacağı panelin öncesinde, Mülteci-Der’in ilk şubesi olan Edirne Şubesi’nin açılışını da gerçekleşecektir. Mülteci-Der Edirne Şubesi’nde gerçekleşecek açılışımıza da katılımınız bizi onurlandıracaktır. Aşağıda açılış töreni, panel ve eğitime ilişkin detayları ve programı görebilirsiniz.

Mülteci-Der Kimdir?

Mülteci-Der,İzmir’de 2008 yılı içinde Dernekler mevzuatına göre kurulmuş olan ve tüzüğünün 2. maddesinde açıklandığı şekliyle “dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkesinden ayrılmış mültecilerin, sığınmacıların, göçmenlerin, geçici sığınma hakkı arayan,  ikincil koruma prosedürüne girebilecek insanların ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların sorunları hakkında çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür”. Derneğimiz bu alandaki çalışmalarını siyasi partilerden, devletlerden ve devletlerarası kuruluşlardan bağımsız olarak hükümet dışı bir sivil toplum kuruluşu sıfatı ile yürütür. Mülteci-Der uluslararası koruma ihtiyacı olan kişiler ve göçmenlere hukuki ve insani yardım sağlamanın yanı sıra, kamu ve sivil toplumda mülteci hakları alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen çalışmalar yürüten hak temelli bir sivil toplum kuruluşudur.

Projenin Amacı

Temel olarak, mülteci hakları üzerinde farkındalığı ve işbirliğini geliştirmeyi; mülteci ve sığınmacılara sunulan hizmetlerin nicelik ve niteliğinin arttırılmasını amaçlayan proje kapsamında, Isparta, Ağrı ve Hatay illerinde 4'er günlük alan çalışmalarında bulunduk. Alan çalışmaları sırasında, yerel otorite, ilgili kamu kuruluşları ve STK temsilcileri ile görüşerek mülteci ve sığınmacılara sağlanan hizmetler ve destek mekanizmaları hakkında bilgi edindik. Mülteci ve sığınmacıların kendileriyle yaptığımız görüşmelerde ise sağlanmakta olan hizmetler ve yardımlar hakkında sorular sorarak, temel olarak ekonomik ve sosyal haklara erişimleri hakkında gözlemlerde bulunduk. Bu çalışmalar sonucunda, alandaki mevcut durumu ve uygulamadaki farklılıkları tespit etmiş bulunmaktayız. Şimdi ise projenin eğitim çalışmaları aşaması için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Eğitimlerin Amacı ve Hedefi

Düzenlenecek eğitimlerin temel amacı STK'ların, mülteci hakları ve yaşamları konusunda farkındalıklarını arttırmaktır. Hedef  şehirlerdeki STK’lar tarafından yürütülen mevcut faaliyetleri ve sunulan hizmetleri, mülteci ve sığınmacıların da yararlanabilmeleri için geliştirilmesini teşvik etmek ve mülteci ile sığınmacıları da kapsayacak şekilde yeni faaliyetlerin düzenlenmesine destek olmak amaçlanmaktadır. Bu amaca yönelik olarak, STK'ların idari ve mali kapasitelerini güçlendirmelerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Eğitim çalışmalarına, ilgili kamu kurumlarından temsilciler ile avukat ve aktivistler davet edilecektir. Bu çalışma ile yerel STK'lar, aktivistler ve avukatlar arasında yerel bir ağ kurulması, mülteci ve sığınmacılara verilen hizmetlere ulaşabilmeleri için yerel potansiyelin canlandırılması ve zenginleştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitimin İçeriği

Edirne’de düzenlenecek eğitim seminerinin ilk bölümünde, mülteci hakları üzerine bilgilendirme yapılacak ve işbirliği olanakları tartışılacaktır. Eğitim programını ekte görebilirsiniz. Daha sonraki aylarda gerçekleşek eğitimde de sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini geliştirmeye yönelik sunumlar yapılarak AB Proje Döngüsü eğitimi verilecektir.

Daha fazla bilgi için, projemizin internet sayfası olan www.multecilericin.org adresinde projemize dair detaylara ulaşabilirsiniz. Bu internet sayfası, ilerleyen aylarda hedef şehirlerdeki STK’ların ortak olarak kullanacağı bir e-platforma dönüşecektir.

Açılış Tarihi, Yeri: 14 Eylül 2012 Cuma Saat 11.00

Adresi:           Edirne Mülteci-Der Şubesi, Hükümet Caddesi, Gür Akın İşhanı

Kat:3 Merkez/Edirne

14 Eylül 2012 Cuma günü açılış sonrasında gerçekleşecek panel ile 15 Eylül 2012 Cumartesi günü  düzenlenecek olan STK eğitim programını ekte görebilirsiniz.

(!) Önemli Not: Lütfen eğitim seminerine katılımına dair isim ve sayı bildirmek için [email protected] adresine mutlaka geri dönüş yapınız.

İlgili Dosyalar:

  1. Edirne Panel Programı [DOC] [53.50K]
  2. Eğitim Programı [DOC] [56.00K]
  3. multeci der [JPG] [16.63K]
Share
İlgili Eğitim