Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Eşcinsel Kadınlardan "Görünmezliğe" Karşı Kamp

Kaos GL’nin Çıralı’da düzenlenecek Eşcinsel ve Biseksüel Kadın Kampı’nda atölye ve sunumlarla medya, hukuk, edebiyat ve cinsellik gibi konular tartışılacak.

Kaos GL’nin Çıralı’da düzenlenecek Eşcinsel ve Biseksüel Kadın Kampı’nda atölye ve sunumlarla medya, hukuk, edebiyat ve cinsellik gibi konular tartışılacak.

Eşcinsel ve biseksüel kadınlar Kaos GL'nin 13-16 Eylül arasında Antalya Çıralı'da gerçekleşecek Kadın Kampı'nda buluşacak.

Uluslararası Feminist Forum'un ardından eşcinsel ve biseksüel kadınlar düzenli olarak Kaos GL'de biraraya gelerek, çeşitli faaliyetler düzenliyorlardı. Çıralı'daki kamp da kadınların cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kaynaklı sorunlarını tartışmak ve bu sorunları görünür kılmak için oluşturulan kadın grubunun faaliyetleri arasında yer alıyor.

Kampta neler olacak?

Kamp süresince atölyeler, çeşitli sunumlar ve bir muhabir eğitimi düzenlecek. Ana başlıkları çalışma grubu toplantılarında şekillenen atölye ve sunumlarda Medya, Hukuk, Edebiyat ve Cinsellik konuları ele alınacak.

* Kamp, Zehra Tosun'un kolaylaştırıcılığını yürüteceği "Karşılaşmalar Atölyesi" ile başlayacak. Atölyede, eşcinsel/biseksüel kadınların kendileri, diğer eşcinsel/biseksüel kadınlar, heteronormatif toplumsal yapı, aşk, feminizm ve LGBT hareket ile karşılaşma deneyimleri; zorlayıcı, umut verici ve güçlendirici yönleriyle tartışılacak.

* Kampın birinci gününde aynı zamanda, eşcinsel ve biseksüel kadınların medyadaki temsilini değiştirmek amacıyla "yerel muhabir eğitimi" yapılacak. Bu atölye eğitimi İdil Engindeniz ve Umut Güner ile gerçekleşecek.

* İkinci gün,Türk Edebiyatında homoerotizm ve kadın kadına cinsellik deneyimleri ve bu deneyimlerin kim tarafından kim için yazıldığı tartışılacak. Atölyenin kolaylaştırıcılığını Kıvanç Tanrıyar yapacak. Atöyle sonrasında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Dul Bir Kadın" filmi izlenecek.

* Üçüncü gün, sağlık/tıp alanında ve cinsellikle ilgili tüm kaynaklarda kadın bedeni ve cinselliğinin hetero erkek diliyle yazılması, kadın bedeni ve kadın cinselliği konuşulacak. Atölyenin moderatörlüğünü Hasbiye Günaçtı yapacak.

* Dördüncü gün, eşcinsel-biseksüel kadınlara yönelik ihlallerin raporlama sürecinde resmi başvuru yapılmış veya medya vs. kanallarla kamusal bilgi haline gelmiş ihlallerin "güvenilir" bilgi kabul edilmesi, trans erkek ve eşcinsel-biseksüel kadınların resmi işlem yapma veya ihlali kamusal alanda duyurma konusundaki endişeler ve bu nedenlerle birlikte ihlallerin görünmez hale gelmesi Hukuk ve Ayrımcılık atölyesinde tartışılacak. Bu atölyeyi Yasemin Öz yürütecek.

Kaos GL Kadın Çalışma Grubu etkinliklerinin bir kısmı çalışma grubu dışındaki eşcinsel biseksüel kadınlara açık olacak.

Detaylı bilgi için: [email protected]

Tel: 03122300358

Share
İlgili Eğitim