Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Bir maruzatım var gençlik eğitimleri

''Bir genç olarak, yaşadığınız topluma dair her ne hikayeniz varsa kendi gözünüz, sesiniz, kelimelerinizle kendi hikayenizi üretmek ve sonra da paylaşmak...'' fikri kulağa nasıl geliyor? diye başlamıştı Bir Maruzatım Var Projesi'nin hikayesi. Proje kapsamında 2011 yılı içerisinde iki ulusal bir uluslararası eğitim gerçekleştirdik.

''Bir genç olarak, yaşadığınız topluma dair her ne hikayeniz varsa kendi gözünüz, sesiniz, kelimelerinizle kendi hikayenizi üretmek ve sonra da paylaşmak...'' fikri kulağa nasıl geliyor? diye başlamıştı Bir Maruzatım Var Projesi'nin hikayesi. Proje kapsamında 2011 yılı içerisinde iki ulusal bir uluslararası eğitim gerçekleştirdik.

Toplumda genç kimliği ile var olmanın nasıl bir deneyim olduğunu gençlerin kendi bakış açılarıyla, değerleri ve sahip oldukları deneyimlerle bizzat kendilerinin anlatmasını sağlamak amacıyla hayata geçen ve aktiviteleri arasında, gençlik / katılım / sosyal haklar / video konulu eğitimler, saha çekimleri, internet sitesi geliştirip yayınlama, mini film festivali bulunan 'Bir Maruzatım Var' projesine, 2011 senesinde 20 ilden toplam 16 gençlik kuruluşundan 42 gencin katılımıyla gerçekleşti. 2011 senesindeki projenin detaylari hakkinda bilgi almak ve çekilen videoları izlemek isteyenler www.birmaruzatimvar.org internet sitesini ziyaret edebilirler. 

2012 yılınada projenin kapsamını ve hedeflerini revize ederek devam ediyoruz. Bu seneki projenin hedefleri:

-Gençlik kuruluşlarını 'katılım' kavramı çerçevesinde bir araya getirerek, kendi iletişim çalışmalarını ve proje yaptıkları çalışma alanlarını güçlendirecek kampanyalar üretmelerini sağlamak.
-Medyada yer alan haberleri taramak, katılımcı yöntemlerle alternatif medya araçlarını da kullanarak kurumların iletişim çalışmalarını güçlendirmek.
-Gençlik kuruluşlarının aktivizm, gönüllülük başlıkları çerçevesinde tartışabilecekleri ortak bir platform oluşturmak. 
-Son yıllarda gelişmekte olan internet teknolojileri kullanımı aracılığıyla yurttaş gazeteciliğini yaygınlaştırmak. 
-Gençliği ilgilendiren konularda, gençlik kuruluşlarının daha geniş kitlelere ulaşabilmelerini sağlayacak araçların kullanımı hakkında bilgi edinmelerini sağlamak. 
-Proje kapsamında oluşturulacak haber portalını gençlik kuruluşlarının katılımıyla geliştirmek ve yaygınlaştırmak. 


Proje Olof Palme Merkezi (www.palmecenter.se) tarafından fonlanmakta. Etkinlikler, Gençlik Çalışamalari Birmi'yle eş zamanlı benzer faaliyetler yürüten partneri İsveç Gençlik Konseyi (www.lsu.se) ile birlikte hayata geçiyor. Proje kapsamında, ulusal eğitim, uluslararası eğitim, eğitimlerin kitapları ve bir haber portalı dizay edip yürütme aktiviteleri bulunmaktadır. 

İkinci dönemin ilk eğitimi 12 - 18 Eylül tarihleri arasinda Silivri'de Türkiye'li katilimcilarla dili Türkçe olarak, ikinci eğitimi 21-26 Eylul tarihleri arasinda, Türkiyeli ve İsveçli katilimcilarla İstanbul'da dili İngilizce olarak gerçekleşecek. Dolayisıyla ikinci eğitime başvurmak isteyen katılımcı adaylarından eğitime katılım gösterip katkı yapabilecekleri derecede ingilizce bilmeleri beklenmektedir. Eğitimlerden sonra katılımcılardan kurumlarının iletişim çalışmalarında aktif olarak yer almaları, kampanyalar ve haberler üretmeleri ve proje kapsamında oluşturulacak ortak haber portalını proje ekibiyle birlikte güncellemeleri beklenmektedir. 

Yolculuk mesafeleri 500km.'yi geçen yerlerden katılacak kişilerin uçak, daha kısa mesafeden gelecek kişilerin otobüs masrafları ile konaklamaları proje bütçesinden karşılanacaktır.

Eğitim tarihi (Dili Türkçe): 12-18 Eylül 2012 / Silivri 
Eğitim tarihi (Dili İngilizce): 21-26 Eylül 2012 / İstanbul 

Son başvuru tarihi: 28 Ağustos 2012 Salı Saat 17:00 
Başvuruların açıklanması: 3 Eylül 2012 Pazartesi Saat 17:00

Başvuru için:

https://www.surveymonkey.com/s/birmaruzatimvar

Daha fazla bilgi için:

[email protected]

Share
İlgili Eğitim