Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Ashoka ve Intel Vakfı: Sosyal İnovasyon için Teknoloji Ortaklığı

Ashoka ve Intel 2012 yılında teknoloji destekli sosyal innovasyonu üç şekilde geliştirmesi hedeflenen 2 yıllık yeni bir ortaklığa imza atıyor:

Ashoka ve Intel 2012 yılında teknoloji destekli sosyal innovasyonu üç şekilde geliştirmesi hedeflenen 2 yıllık yeni bir ortaklığa imza atıyor:

1. Kadınların ve kız çocuklarının acil çözüm bekleyen sorunlarına teknolojiyi kullanarak innovatif çözümler üreten sosyal girişimcilere ve farkyaratanlara destek olmak.

2. Ashoka üyelerini teknolojik araçlarla destekleyerek daha stratejik ve etkin iletişim içinde olmalarını ve kolektif etkilerini artırmalarını sağlamak.

3. Ashoka üyelerinin ve farkyaranların kadın ve genç kızlara yönelik geliştirdikleri teknoloji odaklı innovasyonların ve bilgi birikiminin yaygınlığını ve görünürlüğünü artırmak.

1) INTEL TÜRKİYE  | ASHOKA TÜRKİYE CHANGEMAKERS YARIŞMASI:

“Kadınlar ve Inovasyon: Hayatı zenginleştiren teknolojik çözümler”

Yarışma özellikle kadınlar için ve kadınlar tarafından (18-34 yaş aralığındaki) geliştirilen çözümler başta olmak üzere dünya çapındaki tüm inovatif çözümlere açıktır.

  • Ortaklığın teması olan “Kadınlar ve Inovasyon: Hayatı zenginleştiren teknolojik çözümler” temasını yansıtan;
  • Kadınların sosyo-ekonomik gelişimini, sağlık, eğitim ve hayat kalitesini iyileştirecek dijital çözümlerle artıracak yenilikleri tanımlayan;
  • Fikir aşamasının ötesine geçmiş, etki ve sürdürülebilirlik özellikleri gösteren;
  • Büyümenin kavramsal anlamı ötesinde göstergesi olan ve ispat edilebilir sürdürebilirlik ve etki taşıyan; (Yine de tüm aşamalardaki başvuruları teşvik ediyoruz. Jüri üyeleri bşvuruların fikir aşamasını geçmiş olup olmadıklarını ve etkilerini daha iyi değerlendirmektedir.)
  • Başvurusu İngilizce, İspanyolca, Portekizce veya Fransızca dillerinden birinde yapılmış olan;

Tüm başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

Lütfen başvurunun tamamını doldurarak 15 Ağustos 2012 tarihine kadar teslim ediniz.

https://www.changemakers.com/girltech

2) TEKNOLOJI ALANINDAN YENI ASHOKA UYESI SECIMLERI

Intel Vakfı ile Ashoka arasında gerçekleştirilen ortaklığın temel bileşeni iki yıllık bir zaman dilimi içinde (Ocak 2012’den başlayarak) 6 ila 9 yeni Ashoka üyesinin seçimine destek verilmesidir. Bu üyelerin en az birinin Türkiye'den seçilmesi planlanmaktadır. 

Ortaklık kapsamında seçilecek Ashoka üyelerinin, Ashoka’nın 5 temel seçim kriterini karşılamalarının yanında aşağıdaki kriterleri sağlaması gerekmektedir :

•          Teknolojiyi sosyal çözümlerinin merkezinde ve stratejik bir öğe olarak kullanmaları;

•          Cinsiyet temelli ayrımcılık ve engelleri aşmaları, dijital okur yazarlığa ulaşmaları  ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları  da dahil olmak üzere kadınların ve kız çocuklarının hayat kalitelerini geliştirmeyi hedeflemeleri. 

Söz konusu sosyal girişimci bu kapsamda yepyeni bir teknolojik bir innovasyon yaratabilir veya mevcut bir teknolojiyi yaratıcı şekilde adapte edebilir.

Teknoloji alanından yeni Ashoka üyeleri aday göstermek için:http://www.tfaforms.com/216106 

 

Share
İlgili Eğitim