Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

“Organik Buluşma”

Heinrich Böll Stiftung Derneği ile Atlas Dergisi’nin birlikte düzenlediği Yeşil Salon toplantılarının ilki 13 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul’da yapılıyor.

Heinrich Böll Stiftung Derneği ile Atlas Dergisi’nin birlikte düzenlediği Yeşil Salon toplantılarının ilki 13 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul’da yapılıyor.

“Organik Buluşma” adını verdiğimiz bu ilk toplantının konuğu, Büyük Britanya’da sürdürülebilir tarım ve organik gıda üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Patrick Holden. Holden, Sürdürülebilir Gıda Birliği’nin (Sustainable Food Trust) kurucularından ve 1973 yılında faaliyete geçen Galler’deki en eski organik süt ürünleri üreten mandıranın da sahibi.

Patrick Holden, “Soil Association-Toprak Derneği” adlı sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptığı 1995-2010 yılları arasında, Büyük Britanya’da organik gıda pazarının oluşmasında önemli bir rol üstlendi. Büyük Britanya’da organik ürünler hakkında standartların oluşturulmasında, üreticiler arası işbirliğinde ve halkın sürdürülebilir tarım ürünlerine duyduğu güvenin kazanılmasında Holden’in yürüttüğü başarılı medya kampanyalarıyla kurduğu birebir ilişkiler büyük rol oynadı.

Patrick Holden’ın vereceği konferansa katılımınızın ve sorularınızla renklendireceğiniz tartışmanın, çevre konuları arasında önemli bir yer tutan gıda konusuyla ilgili tartışmalara katkıda bulunacağını düşünüyoruz.

Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, Gümüşsuyu Kampüsü Orhan Öcalgiray Konferans Salonu / Taksim-İstanbul

Tarih: 13 Temmuz 2012, saat: 19:30

Kayıt için: Banu Yayla – 0212 249 15 54 / [email protected]

Konferans ücretsizdir. Konferans dili İngilizcedir, Türkçeye eş zamanlı çeviri yapılacaktır.

Share
İlgili Eğitim