Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Batı Ermenicesi atölyesi başlıyor

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 00'da Batı Ermenicesi dil atölyesi çalışmaları haftasonu başlıyor.

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 00'da Batı Ermenicesi dil atölyesi çalışmaları haftasonu başlıyor.

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği, 18 Şubat Cumartesi günü 12.00'da Batı Ermenicesi dil atölyesi çalışmalarına başlayacak. Batı Ermenicesi UNESCO raporuna göre yok olmakta olan dillerden biri.

Bir yıldır süren atölyelere 3. kur, 2. kur ve 1. kur'dan devam eden öğrencilerin sayısı 20.  Atölyeler Talar Silelyan eğitmenliğinde gerçekleşiyor ve bir kur üç aylık bir döneme yayılıyor.

"Ermeniceye Giriş" niteliğindeki ilk kurda 38 harflik alfabenin tanıtımı, okuma kuralları, yazı çalışmaları, Ermeni harfleriyle Türkçe metinlerin deşifresi, alfabe öğrenildikten sonra; temel bilgiler olan sayılar, aylar, günler, renkler, selamlaşma, yiyecekler, meslekler, fiiller ve fiillerin şimdiki zaman ve gelecek zamanda çekimi, yaş ve saati söyleme gibi bilgilerin öğretilmesi planlanmakta. Atölye kontenjanı ise 10 kişi ile sınırlı.

Batı ve Doğu Ermenice

Ermenice Hint-Avrupa dil ailesine mensup bir dildir. Alfabesi M.S.405 yılında bir din adamı olan Aziz Mesrob Maşdots tarafından bulunmuştur. Ermeni alfabesi daha sonra iki harfin de eklenmesiyle son halini almıştır. Batı ve Doğu olmak üzere iki lehçesi vardır. Batı Ermenicesi Türkiye ve Batı Ermeni Diasporası'nda, Doğu Ermenicesi ise Ermenistan ve eski Sovyet coğrafyasında kullanılmaktadır.

Detaylı bilgi için [email protected]'a yazabilirsiniz.

http://bianet.org/bianet/kultur/136200-bati-ermenicesi-atolyesi-basliyor

Share
İlgili Eğitim