Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

TACSO projesi iki yıl daha devam ediyor!

Avrupa Birliği,  “Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek – TACSO” Projesi’nin 2 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

Avrupa Birliği,  “Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek – TACSO” Projesi’nin 2 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

TACSO Projesi’nin genel hedefleri önümüzdeki dönemde de aynı kalacak ve TACSO katılımcı bir demokrasi içinde sivil toplumun güçlendirilmesi, sivil toplum dostu bir kültürün teşvik edilmesi,  STK’ların sürdürülebilir yapılara kavuşması ve Batı Balkanlar ile Türkiye’deki STK’ların genel kapasitelerinin ve hesap verebilirliklerinin arttırılması konularına destek olmaya devam edecektir.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları Bölgesel Destek Programları Birim Başkanı Yngve Engström: “TACSO - Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek Projesi”nin iki yıl süreyle uzatılmasına memnun oldum. Faydalanıcıları olan yerel STK’ların ön planda olduğu az sayıdaki projeden biri. Önümüzdeki dönemde bu ortaklık çalışmasını daha çok sayıda STK ve ağlarla kuvvetlendireceğimize eminim. TACSO 2, özellikle STK’larla devlet kurumları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve STK’ların savunuculuk kapasitelerinin arttırılması konularına odaklanacaktır.” şeklinde konuşmuştur.

TACSO tarafından yürütülen en son çalışma, IPA bölgesinde faaliyet gösteren, ayrıca Batı Balkanlarla Türkiye’deki STK’lar ile iletişim kurmak, işbirliği yapmak isteyen tüm STK’lara açık olan ilk veritabanının oluşturulmasıdır. STK’lar TACSO Veritabanına kayıt olarak, hem görünürlüklerini arttırma, hem de işbirliği yapabilecekleri olası ortaklarına ulaşma olanağı bulacaklardır.

Bölgedeki demokratik sürecin geliştirilmesinde STK’ların önemli rol oynadığının bilincinde olan AB tarafından TACSO Projesi’ne 6,7 milyon Avro ayrılmıştır. Proje, İsveç’te bulunan SIPU International AB tarafından uygulanmaktadır. TACSO Proje Konsorsiyumu Civil Society Promotion Centre (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi-Bosna Hersek), İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (Türkiye), Foundation in Support of Local Democracy (Yerel Demokrasiye Destek Vakfı-Polonya) ve Partners Foundation for Local Development (Yerel Gelişim için Ortaklık Vakfı-Romanya) kurumlarından oluşmaktadır.

Daha detaylı bilgi için  www.tacso.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

İletişim İçin;

Ayça Beştepe Günçakın

[email protected]

0312 4264451

Mehru Aygül

[email protected]

0212 2931545

 

Share
İlgili Eğitim