Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Hrant Dink anısına atölye çalışmaları 2011 - İfade özgürlüğü

Sabancı Üniversitesi Hrant Dink Vakfı & Anadolu Kültür işbirliğiyle 26-28 Mayıs 2011 Cezayir Toplantı Salonu Galatasaray, İstanbul

Sabancı Üniversitesi Hrant Dink Vakfı & Anadolu Kültür işbirliğiyle 26-28 Mayıs 2011 Cezayir Toplantı Salonu Galatasaray, İstanbul

“Biri dışında tüm insanlık aynı görüşte olup da yalnızca bir kişi tersi görüşte olsaydı, onun gücü yetse bütün insanlığı susturmaya ne kadar hakkı olursa, tüm insanlığın da onu susturmaya ancak o kadar hakkı olurdu”. (J. S. Mill, Özgürlük Üzerine)

Bu seneki Hrant Dink Anısına Atölye Çalışmalarının konusu ifade özgürlüğü. 26 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da başlayacak olan toplantının ilk etkinliği İsmail Beşikçi'nin de katılacağı İsmail Beşikçi Akademik Özgürlükler Paneli olacak. Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak panellerde uluslararası ve Türkiyeli katılımcılarla akademide, hukukta, siyasette, edebiyatta, müzikte, sanatta, medya ve yayıncılıkta ifade özgürlüğü ile nefret söylemi ve nefret suçları tartışılacak. Atöl ye Çalışmaları'nın paralel etkinlikleri arasında Sabancı Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları tarafından düzenenlen Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları ve Kadın Hareketleri yuvarlak masa toplantısı ile PARC ve DEPO tarafından düzenlenen Çağdaş Sanatta Sansür yuvarlak masa toplantısı da yer alacak.

Toplantı boyunca simültane çeviri (Türkçe-İngilizce) yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve program için:
http://myweb.sabanciuniv.edu/hrantdink-workshop/
http://www.facebook.com/event.php?eid=211093075591055

Kayıt için: [email protected]

(Destekleri için Sabancı Üniversitesi, SÜ Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Anadolu Kültür, Friedrich Ebert Vakfı, Global Dialogue ve İstanbul Politikalar Merkezi'ne teşekkür ederiz)

Düzenleme komitesi:
Hülya Adak, Ayşe Gül Altınay, Sibel Irzık, Ayşe Kadıoğlu, Banu Karaca,
Gülayşe Koçak, Nedim Nomer, Işık Özel

Share
İlgili Eğitim