Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

TODAP "Ücretsiz Mesleki Eğitim Günleri" 6. eğitim duyurusu / İzmir

Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) tarafından İzmir'de düzenlenen "Ücretsiz Mesleki Eğitim Günleri" Uzman Psikolog Özgür Yurtsever'in "Cinsel İstismar ve Çocuğun Korunması" konulu eğitimiyle devam ediyor.

Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) tarafından İzmir'de düzenlenen "Ücretsiz Mesleki Eğitim Günleri" Uzman Psikolog Özgür Yurtsever'in "Cinsel İstismar ve Çocuğun Korunması" konulu eğitimiyle devam ediyor.

Bizler psikologlar, psikoloji öğrencileri ve akademisyenler olarak toplumsal dayanışma ağında yerimizi almak, mesleki ve sosyal haklarımızı korumak,  kendini politikadan,  üretim ilişkilerinden ve sınıf mücadelelerinden azade gören geleneksel psikoloji anlayışı ile aramıza mesafe koyarak eleştirel ve toplumsal bir psikoloji pratiği yaratmak için TODAP olarak bir araya geldik. 
 
Yaptığımız çalışmalar emek, eleştirel psikoloji ve toplumsal dayanışma olarak tanımlayabileceğimiz üç ana eksen üzerine oturmaktadır. Emek eksenli çalışmalarımız psikologların üretim ilişkileri içerisindeki ekonomik konumunu tanımlamak, bunu ifşa etmek ve bu gerçeklikten hareketle üretilen bir mücadele perspektifi üzerine kurulmaktadır. Kamu hizmetlerinin metalaştırılması ve özelleştirilmesi süreci diğer sağlık ve eğitim emekçileriyle beraber psikologların da olumsuz çalışma koşulları altında ücretli işgücü piyasalarına eklemlenmesini hızlandırmaktadır. Hastanelerde, okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde, belediyelerde ve diğer özel ya da kamuya ait kurumlarda ücretli çalışan konumunda olan psikologlar gün geçtikçe güvencesiz çalışma koşulları ve işsizlikle daha fazla terbiye edilmektedir. Emek eksenli çalışmalarımızın temelini bu sınıfsal konumun idrak edilmesi ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı mücadele zeminin yaratılması oluşturmaktadır. 
 
Mesleki hak taleplerimizi diğer toplumsal mücadele pratiklerinin bir parçası olarak görüyor oluşumuz, toplumun tüm ezilenleriyle ortak bir mücadele hattını zorunlu kılmakta ve toplumsal dayanışma eksenimizin merkezini oluşturmaktadır. Toplumsal dayanışma bizler için hem dünyanın yaşanabilir bir yer olmasına bir katkıyken hem de bir mesleğin bilgisinin ve icrasının bütünlüklü olabilmesi için gerekli olan bir edimdir. 
 
Eleştirel psikoloji ekseninde, bizzat bu mesleğin bilgisinin sahibi ve bu mesleğin uygulayıcıları olarak bizim hedefimiz, psikoloji disiplinini diğer disiplinlerle birlikte düşünmek, insana ve topluma gerçekten yararlı olabilecek bir psikoloji bilgi ve pratiği üretmektir. 
 
Bu çerçevede, “Mesleki Eğitim Günleri” tüm ruh sağlığı çalışanlarını, öğrencileri ve eğitimcileri dayanışmaya çağırıyor. Bizler ruh sağlığı çalışanları olarak mesleğimizi icra ederken çeşitli zorluklarla karşılaşmakta, eksikliğini hissettiğimiz konularda alanında yetkin akademisyenlerin ve meslek elemanlarının desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle, bilgi edinim ve paylaşımında yaratılan eşitsiz koşullara alternatif olarak düzenlediğimiz bu program ile mesleki eğitimlerin ücretsiz yapılabilmesinin ve tüm ruh sağlığı çalışanları ve öğrencileri için erişilebilir olmasının mümkün olduğu iddiasını hayata geçirme çabasındayız.

Tarih: 21 Mayıs 2011 Cumartesi
Saat: 
13:30
Yer: 
İzmir Kent Konseyi, Eğitim Salonu
Adres: 
895 Sokak No:7 (Hisarönü) Konak/İzmir
(Tadım Büfenin sokağı, Jimmy Key Outlet yanı)

İletişim: [email protected]

Share
İlgili Eğitim