Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Kadınlar Ortadoğu barışı için pedal çeviriyor

Ortadoğu’da barış için dünyadan 400 kadın 15 Ekim’de Lübnan’dan yola çıkıp, Suriye, Ürdün üzerinden Filistin’e kadar pedal çeviriyor.

Ortadoğu’da barış için dünyadan 400 kadın 15 Ekim’de Lübnan’dan yola çıkıp, Suriye, Ürdün üzerinden Filistin’e kadar pedal çeviriyor.

Yıllardır Ortadoğu bölgesindeki çatışma ve uyuşmazlıklar devam ediyor. Son dönemde Ortadoğu halkının demokrasi, özgürlük, katılım için birlikte mücadelelerine tanıklık ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafından kadınlar Ortadoğu halkının barış için yürüttüklerini mücadelelerine bölgede pedal çevirerek destek oluyor. Farklı ülkelerden yüzlerce kadın, 2004 yılından beri devam eden Follow The Women for Peace (Barış için Kadınları İzle) projesi ile yola çıkıyor. Kadınlar, Ortadoğu barışı sağlanana kadar seslerini yükseltmeye, kadettikleri yollarda barış için çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Ortadoğu’da barış için dünyadan 400 kadın 15-29 Ekim tarihleri arasında, Suriye, Ürdün üzerinden Filistin’e kadar pedal çeviriyor. Amaçları, bölgedeki kadınların, günlük hayatlarını serbestçe tartışabilmeleri için bir platform yaratmayı ve barış sürecinde kadınların aktif şekilde rol almasını teşvik etmek. Sürüş boyunca süregelen istikrarsızlığın ve çatışmanın kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor.

Bu yıl altıncı kez pedal çevirecek barış yanlısı kadınların sürüşü Beyrut (Lübnan)’dan başlıyor. Dünya basınının desteğiyle çatışmanın insanların günlük yaşamında yarattığı kalıcı etkilerine dikkat çekerek, sivillerin güven içinde yaşayabileceği bir düzene destek vermeye çağrıda bulunuyorlar.

Projeye katılım için kadınların profesyonel bisikletçi olması gerekmiyor. Şuana kadar ekipte öğrenciler, ev hanımları, farklı meslek gruplarından kadınlar katıldı. Ekip bu yılki sürün için Türkiye’den kadınları katılıma çağırıyor.

Türkiye’den daha fazla kadının proje katılımını sağlayabilmek için ekip sponsor arayışları da devam ediyor.

Katilim formu, daha fazla bilgi ya da projeye finansal destek için ülke koordinatörü Ela Esra Günad [email protected]  ile  bağlantıya geçebilirsiniz.

Projeyle ilgili aşağıdaki web sitelerinden de bilgi edinebilirsiniz:
www.followthewomen.com, www.ftwturkey.blogspot.com, www.followthewomen-turkey.blogspot.com

Share
İlgili Eğitim