1983'te özgür yazılım hareketini başlatan ve o zamandan beri hareketin önderliğini yapan Richard M. Stallman 7 yıl sonra tekrar Türkiye’de!
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun konuğu olarak Türkiye'ye gelen Stallman, 26 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 14:30'da İstanbul'da bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi'nde (BİLMÖK) [1] “Yazılım Patentlerinin Tehlikesi” konulu bir konuşmada, yazılım patentlerinin yazılım geliştirilmesini nasıl engellediğini anlatacak.
27 Şubat 2011 Pazar günü saat 13:00'te ise LKD, EMO Ankara Şubesi ve Ankara Barosu Bilişim Komisyonu'nun düzenlediği etkinlikte Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde [2] “Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz” konulu bir konuşma yapacak. Konuşmada, özgür yazılım hareketine katılmanın bilgisayar kullanıcılarının kendi bilişimlerini kontrol etmelerine olanak sağladığı vurgulayacak. Genelde, Linux çekirdeği ile kullanılan GNU işletim sisteminin bu özgürlükleri nasıl erişilebilir kıldığı anlatacak.
Her iki konuşma sırasında da simültane çeviri yapılacak.
Stallman, 1990'ların ortasından beri zamanının önemli bir kısmını özgür yazılımın etik ideallerinin ve yazılım patentleri karşıtı kampanyasının yayılmasına harcıyor. Öncesinde Emacs, GNU Derleyici Seçkisi (GCC), GNU Sembolik Hata Ayıklayıcısı (GDB) ve daha birçok özgür işletim sistemlerinin temel aracını yazmıştı. En yaygın kullanılan özgür yazılım lisansı olan Genel Kamu Lisansı'nın (GPL) da yazarı.
26-27 Şubat 2011 tarihlerinde başka randevunuz olmasın.