Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Kadının İnsan Hakları Eğitimleri Artık Üniversitede

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'nin 1995'ten bu yana uyguladığı "Kadının İnsan Hakları" eğitimleri, artık üniversitede.

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'nin 1995'ten bu yana uyguladığı "Kadının İnsan Hakları" eğitimleri, artık üniversitede.

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (KATCAM), üniversite bünyesinde kız öğrencilere yönelik "Kadının İnsan Hakları Okulu" eğitim programı başlattı.

Antalya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile yürütülen programa katılan öğrenciler, 16 hafta boyunca hakları konusunda eğitim alacak.

Program, kadınların çeşitli alanlarda karşılaştıkları insan hakları ihlalleri konusunda toplumsal bilinci arttırmayı, bu sorunlar karşısında çözümler üretmelerine yönelik donanım kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Programın bir başka amacı da kadınların Türkiye'de demokratikleşme sürecinde özgür ve eşit bireyler olarak katılmalarını desteklemek.

Eğitim programı kapsamında, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve siyaset, feminizm ve kadın hareketi, kadın örgütlenmesi gibi konular işleniyor.

KATCAM Müdürü Doç. Dr. Nurşen Adak, programın Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim gören tüm kız öğrencilere açık olduğunu belirtti.

Adak, "Programa katılan öğrencilerimiz, kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, toplumsal cinsiyet rollerine duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve doğurganlık hakları, feminizm ve kadın örgütlenmesi konularında eğitim alıyor" dedi.

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, kadının insan hakları eğitim programını 1995'ten bu yana yerel düzeyde uyguluyor. Dernek, 2009 yılı itibariyle program kapsamında Türkiye'nin 42 ilinde 7 bin 500'ü aşkın kadına ulaştı.

http://bianet.org/bianet/kadin/125205-kadinin-insan-haklari-egitimleri-artik-universitede

Share
İlgili Eğitim