Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi Projesi Eğitici Eğitimleri

KADIN ADAYLARI DESTEKLEME VE EĞİTME DERNEĞİ Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu desteği ile KADIN YURTTAŞLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ “Eğitici Eğitimleri” Türkiye’de hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir toplum düzeninin kurulmasında sivil toplum örgütleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin demokratikleşme ve Avrupa Birliği’ne katılım süreciyle, STK’ların işlevleri daha görünür olmuş ve talepleri daha çok fark edilmiştir. Bu taleplerin en üst sırasında insan hakları, kadın hakları, azınlık ve etnik grupların haklarının bilinmesi, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi vardır.

KADIN ADAYLARI DESTEKLEME VE EĞİTME DERNEĞİ

Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu desteği ile

KADIN YURTTAŞLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ

“Eğitici Eğitimleri”

Türkiye’de hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir toplum düzeninin kurulmasında sivil toplum örgütleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin demokratikleşme ve Avrupa Birliği’ne katılım süreciyle, STK’ların işlevleri daha görünür olmuş ve talepleri daha çok fark edilmiştir. Bu taleplerin en üst sırasında insan hakları, kadın hakları, azınlık ve etnik grupların haklarının bilinmesi, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi vardır.

Kadın sivil toplum örgütlerinin kadın hakları konusunda mücadeleleri büyük önem taşımaktadır. Kadın örgütleri, kadınların maruz kaldığı ayrımcılığa yönelik olarak ilgili yasal düzenlemeler için alan çalışmaları, eğitimler yapmış, ortak platformlar kurmuş ve bu sayede önemli yasal kazanımlar elde edilmiştir. Ancak, daha kazanılması ve geliştirilmesi gereken haklar olduğu gibi, düzenlenen yeni hakların öğrenilmesi ve hayata geçirilebilmesini sağlamak önümüzde duran en önemli görevlerinden biridir.  

Kadınların yurttaş olarak hakları konusunda bilgi sahibi olması, toplumsal yaşama tam katılım için şarttır. Kadın haklarının daha çok paylaşılması ve kullanılması için kadın sivil toplum örgütleri arasında bir dayanışmaya ihtiyaç vardır.

Bu amaçla yola çıkan KA-DER, Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu (UNDEF) desteği ile “Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi” projesini başlatmıştır.

Proje Adı: Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi

Proje Süresi: Mayıs 2009 – Aralık 2010

Projede, kadın sivil toplum örgütlerine ve kadın gruplarına, tamamladıklarında bilgilerini başkalarına aktarabilecekleri bir zemin oluşturacak olan, “kadının insan hakları” konulu “eğitici eğitimi” verilecektir.

“Eğitici eğitimleri” Türkiye’nin 7 bölgesinden 14 ilde yapılacaktır. Bir ilde yapılacak eğitimlere çevre iller de davet edilecektir. Sivil toplum örgütlerinden ve kadın gruplarından eğitimlere katılacak kadınlardan bir kadın eğitici havuzu oluşturulması hedeflenmektedir.

Her bir eğitimin 5 gün sürmesi ve katılımın 25 kişi ile sınırlandırılması planlanmıştır. Eğitimler sonunda katılımcılara “eğitici sertifikası” verilecek; sertifikalı eğiticilerin üyesi oldukları sivil toplum örgütleri ile kendi illerinde bulunan sivil toplum örgütlerinde veya kendi oluşturacakları gruplarda kadının insan hakları konusunda eğitim vermeleri beklenmektedir. Eğitimler aracılığıyla, ülke çapında hak temelli politikalar oluşturulması ve hakların kullanılması bilincinin yaygınlaşması, kişi ve kurumların bu alanlardaki etkinlik kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

MUĞLA EĞİTİCİ EĞİTİMİ

Eğitim Yeri: Muğla

Eğitim Tarihi: 20- 24 Ekim 2010

Davetli iller: Muğla, Denizli, Uşak, Afyon

Son başvuru tarihi: 11 Ekim 2010 Pazartesi

Başvuru kabul bildirim tarihi: 15 Ekim 2010 Cuma

TRABZON EĞİTİCİ EGİTİMİ

Eğitim Yeri: Trabzon

Eğitim Tarihi: 6- 10 Kasım 2010

Davetli iller: Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Çorum, Karabük, Düzce, Bolu, Ardahan

Son başvuru tarihi: 1 Kasım 2010 Pazartesi

Başvuru kabul bildirim tarihi: 5 Kasım 2010 Cuma

EĞİTİMLER İLE İLGİLİ BİLGİLER

  • Eğitimler ve eğitimlerde kullanılacak kaynaklar ücretsizdir.
  • Eğitim süresince katılımcıların konaklama ve yemek (kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği) giderleri tarafımızdan karşılanmaktadır. Ekstra harcamalar kişilere aittir.
  • Şehir dışından gelen katılımcıların otobüs ile ulaşım giderleri tarafımızdan karşılanacaktır. Özel araç ve taksi ile ulaşım giderleri karşılanmamaktadır.
  • Ulaşım giderleri orijinal biletlerin eğitimden sonra tarafımıza ulaştırılmasıyla kişisel hesaplara yatırılacaktır. KA-DER’in elden ödeme yapma yetkisi yoktur.
  • Eğitimler eğitim süresince 9.30’da başlar, 17.30’da biter. Akşam 20.30- 22.00 arasında “eğitimin içerdiği konularda” film gösterimi ve sunumlar yapılacaktır. Gün içinde 2 çay/kahve ve 1 yemek molası vardır.
  • Katılımcıların 5 günlük eğitime tam katılımı zorunludur.
  • Oturumlarda eğitim salonuna dinleyici ya da misafir kabul edilmemektedir. Eğitimler sadece önceden başvuruları kabul edilmiş STK temsilcisi kadınlara açıktır.
  • Duyurularda belirtilen tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • Eğitimlerde her bir grup için katılımcı kontenjanı 25 olarak belirlenmiştir.
  • Başvuruların değerlendirme sonuçları (olumlu/olumsuz) STK temsilcilerine son başvuru tarihinden itibaren 5 gün içinde gönderilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI

  1. Kadın alanında faaliyet gösteren örgütlenmelerin (dernek, vakıf, platform, siyasi parti, girişim grubu, insiyatif vb.) gönüllüsü, çalışanı veya üyesi olmak,  
  2. Eğitimin yapılacağı ilde veya davetli olan çevre illerin birinde yaşıyor ya da çalışıyor olmak,
  3. Aldığı eğitimi en az 25 kişilik bir gruba aktarmayı taahhüt etmek.

Bu koşullarla “Eğitici Eğitimi”ne başvuru yapmak isteyen STK’ların, ekteki başvuru formunu doldurarak, [email protected]  adresine veya 0 (212) 273 25 36 numaralı faksa göndermeleri gerekmektedir.

İlgili Dosyalar:

  1. KA-DER Eğitici Eğitimi Başvuru Formu [DOC] [52.00K]
Share
İlgili Eğitim