Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi başlıklı hibe programı açılmıştır. Ayrıntılı bilgiyi, başvuru koşulları ve rehberleri duyuru detayında bulabilirsiniz.
CFCU/TR0801.08-03
EuropAid/129986/D/ACT/TR
Türkiye Cumhuriyeti adına Merkezi Finans ve İhale Birimi, Avrupa Toplulukları Türkiye için Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) 2008 programı kapsamında verilen mali yardımlar aracılığıyla Türkiye’de uygulanacak hibe proje tekliflerini beklemektedir.
Bu Hibe Programı Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) kapasitelerinin geliştirilmesini destekleyerek yerel ve ulusal düzeyde karar süreçlerine katılımlarını artırmayı ve birbirleriyle, kamu kuruluşlarıyla ve özel sektörle iletişim ve işbirliği kurmalarını teşvik etmeyi amaçlayan Aktif Katılım için Sivil Toplumun Geliştirilmesi Projesi’nin bir bileşenidir.* Bu kapsamda, bu hibe programı Türkiye’de yerel düzeyde etkinlik gösteren yerel STK’ların küçük ölçekli projelerini desteklemek amacıyla tasarlanmıştır.
Programın amacı yerel STK’ların kapasitelerini güçlendirerek sivil katılımdaki rollerini iyileştirmektir.
Teklif edilen projelerin hedeflerinin aşağıda belirtilen önceliklerden birinin kapsamında yer alması gerekir:
1. Karar alma süreçlerine sivil katılım: Karar alma mekanizmalarında sivil katılımın güçlendirilmesi amacıyla kamu ve özel sektörü de içerecek şekilde paydaşlar arası bir işbirliği mekanizması oluşturarak yerel sorunlara yerel çözümler üretilmesine yönelik projeler.
2. Bilinç oluşturma: Yerelde yaşayanların programın kapsamına giren ilgili tematik alanda yerelde varolan sorunlar konusunda öncelikle bilinçlendirilmesini amaçlayan projeler. Yerel kampanyalar, eğitimler gibi faaliyetler ve bu faaliyetleri tamamlayıcı yayınlar, toplantılar, festivaller, sokak etkinlikleri vb..
3. Sivil diyalog: Yerel sorunlara ortak çözümler geliştirilmesi amacıyla kendi bölgelerinde aynı veya farklı tematik alanlarda faaliyet gösteren STK’lar arasındaki sivil diyaloğun iyileştirilmesini hedefleyen projeler. Ortaklıklara veya diğer işbirliklerine önayak oluşturacak ağ oluşturma, savunuculuk, lobicilik vb. faaliyetler.
Başvuru sahipleri için Rehberin tam metni, aşağıdaki internet sitelerinde bulunmaktadır: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome, http://www.cfcu.gov.tr ve http://www.stgm.org.tr.
Proje tekliflerinin son teslim tarihi 25 Haziran 2010 saat 16:00’dır.
* Söz konusu proje Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından yürütülmektedir
İlgili Dosyalar:
- Başvuru Rehberi [DOC] [618.00K]
- Ekler [RAR] [523.26K]