Skip to main content
Image
STGM'den Duyuru
Share

Yerel Deneyim Paylaşımı Atölyeleri Devam Ediyor

STGM olarak yürütücüsü olduğumuz ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Katılım Hakkı ve Örgütlenme Özgürlüğü Projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale'de Yerel Deneyim Paylaşımı Atölyeleri gerçekleştirilecek. Kapasite güçlendirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen atölyede yerelde katılımın ve kamu-sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
STGM olarak yürütücüsü olduğumuz ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Katılım Hakkı ve Örgütlenme Özgürlüğü Projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale'de Yerel Deneyim Paylaşımı Atölyeleri gerçekleştirilecek.

Kapasite güçlendirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen atölyede yerelde katılımın ve kamu-sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yerel Deneyim Paylaşımı Atölyeleri'nin gündemi şöyle; 
 
Yerel deneyim paylaşımı atölyelerinde ilk gün genel olarak katılım hakkı çerçevesinde uzman sunumları gerçekleştirilecek. Katılım hakkına dair genel bir çerçeve sunan sunumlarda STÖ'lerin karar verme süreçlerine katılımının ve kamu- sivil toplum arasındaki diyaloğun önemine değinilecek. İlk gün sonunda katılımcılardan kendi illerinde katılım hakkı ve kamu-sivil toplum diyaloğu çerçevesinde öncelikli konular belirlenecek. İkinci gün ise belirlenen öncelikli konular çerçevesinde küçük grup çalışmaları yapılacak ve ardından büyük grupta tartışılacak.
 
 
Kimler Katılabilir?
 
Atölyelere 10 kamu kurumlarından ve 10 sivil toplum örgütlerinden katılımcının katılması bekleniyor. Atölyelere sadece, atölyenin gerçekleştirildiği ilde faaliyet gösteren hak temelli STÖ’ler katılır.

16 - 17 Mart 2020 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenecek atölyeye 5 Mart 2020 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar başvuru yapabilirsiniz.  Atölye başvuru sonuçları 10 Mart  2020 Salı günü açıklanacaktır. Başvuru formu için lütfen tıklayınız.

19 - 20 Mart 2020 tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek atölyeye 6 Mart Cuma günü saat 17.00'ye kadar başvuru yapabilirsiniz.   Atölye başvuru sonuçları 11 Mart  2020 Çarşamba günü açıklanacaktır. Başvuru formu için lütfen tıklayınız.

Değerlendirme:
  • Başvurular, doldurulan form üzerinden değerlendirilecektir.
  • Değerlendirme için aşağıdaki kriterler baz alınacaktır.
  • Formun tam, eksiksiz ve özenli doldurulması
  • Başvurunun atölyenin gerçekleştiği ilden yapılmış olması
  • Başvuru amacı ile atölye amacının uyumlu olması

Atölye ile ilgili sorularınız için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Avrupa Birliği’nin Mali Desteği ile gerçekleştirilen projede, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği  Başkanlığı (ABB) sivil toplum alt sektörü Lider Kuruluş ve Nihai Faydalanıcı olup, Sözleşme Makamı Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’dir (MFİB).

*Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet kurumlarını ve giderek artan oranda özel sektörü yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumların ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için kapasitelerinin geliştirilmesini hedefler.

** Bu eğitim “Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK'ar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” STGM, STÇM ve KAGED ortaklığıyla yürütülmektedir ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. İçerik tamamıyla STGM’nin sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [219.13K]
Share
İlgili Eğitim