Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Mersin’de binler nükleere karşı yürüdü

Mersin Nükleer Karşıtı Platform'un çağrısıyla 15 Şubat'ta düzenlenen mitinge binlerce nükleer karşıtı katıldı.

İçerik Alınlık Resmi

Mersin Nükleer Karşıtı Platform'un çağrısıyla 15 Şubat'ta düzenlenen mitinge binlerce nükleer karşıtı katıldı.

mersin nkp

Mersin’in Akkuyu ilçesinde yapılması planlan Nükleer Santralin ÇED raporunun onaylanması üzerine Mersin Nükleer Karşıtı Platform onaylanan ÇED raporunda adı geçen mühendislerin imzalarının sahte çıkmasına da tepki olarak 15 Şubat’ta geniş katılımlı bir miting çağrısı yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından nükleer karşıtlarının bir araya gelerek Mersin’de buluştuğu miting için, bir kolu Özgür Çocuk Parkı diğer kolu Forum AVM olmak üzere iki merkezde toplanan çevreciler ve nükleer karşıtları Tevfik Sırrı Gür Stadına yürüyerek  burada bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde nükleer karşıtı sloganların atılmasının yanı sıra iki gün önce Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan resimleriyle ve kürsüden yapılan konuşmalarla anıldı.  Miting programı Özgecan için değiştirildi ve Praksis ve Aryen müzik gruplarının  yapacağı konser iptal ederek Özgecan’ın taziye evine yüründü. Silifke caddesi üzerinden taziye evine gidilerek aileye başsağlığı dilendi.

Mitingin dışında Sosyal medyada Özgecan için sokağa çıkma çağrısı yapan bir grup Mersin Otogardaki TOK minibüslerinin önünde bir araya gelerek sloganlarla tepkilerini dile getirdiler. “Özgecan’a uzanan eller kırılsın” diyerek yürüyen kitle taziye evini ziyaret etmek istedi. Yürüyüş pek çok kez polis tarafından kesilse de grup taziye evine ulaşabildi.

İlgili Dosyalar:

  1. mersin nkp [JPG] [54.75K]
Share
İlgili Eğitim