Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

STÖ Temsilcileri STGM Danışma Kurulu’nda Bir Araya Geldi

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) 12. Danışma Kurulu 30 ilden 100’e yakın sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcisinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. 

İçerik Alınlık Resmi

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) 12. Danışma Kurulu 30 ilden 100’e yakın sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcisinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. 

foto

Etkinlikte açılış konuşmalarını STGM adına Levent Korkut, AB Türkiye Delegasyonu adına Marcin Brauhoff ve AB Bakanlığı adına Bülent Özcan gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından STGM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Korkut sivil toplumun ve STGM’nin 10 yılını değerlendirdi. Danışma Kurulu’na katılan STÖ’lerin büyük ölçüde 2000 yılından sonra kurulduğuna dikkat çeken Korkut, konuşmasında örgütlü toplumun önemine dikkat çekti.

Danışma Kurulu’nun grup çalışmaları bölümünde Türkiye’de sivil toplumu etkileyen temel dinamikler ve sorunları 3 ana gruba ayrılarak tartışan katılımcılar, politik ve örgütsel sorunların yanı sıra örgütsel kapasite sorunlarını ele aldılar. 

İlk grup çalışmasının ardından katılımcılara hitap eden Dr. Ahmet Murat Aytaç, “STGM 2005-2010 Değerlendirme Çalışması Işığında Gelecek Perspektifleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Aytaç, STÖ'lerin en önemli sorununu devlet karşısında yeterince özerk olmamaları olarak tanımladı.

“STGM neyi nasıl yapmalı?” başlıklı ikinci grup çalışmasında ise “Örgütlenme özgürlüğünün geliştirilmesine yönelik izleme araştırma ve kapasite geliştirme”, “Kapasite güçlendirme için teknik yardım” ve “Bilgisayar teknolojileri ve yeni olanaklar" konulu tartışma başlıkları üzerinde duruldu. Yapılan tartışmalardan elde edilen veriler ışığında grup sunuşları yapıldı.

Oldukça yüksek bir tempoda gerçekleşen STGM 12. Danışma Kurulu, STÖ temsilcilerinin günü değerlendirmesinin ardından son buldu.

Danışma Kurulu raporı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. 

Danışma Kurulu'ndan fotoğraflar:

foto

foto

 

foto

İlgili Dosyalar:

  1. foto [JPG] [416.11K]
  2. foto [JPG] [416.11K]
  3. foto [JPG] [35.38K]
  4. foto [JPG] [58.19K]
  5. foto [JPG] [279.66K]
Share
İlgili Eğitim