Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Erkek Şiddeti Ekim 2014

Ekim'de basına yansıyan erkek şiddeti, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakalarının gün gün tam listesi...

İçerik Alınlık Resmi

Ekim'de basına yansıyan erkek şiddeti, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakalarının gün gün tam listesi...

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Ekim’de 28 kadın ve kız çocuğunu öldürdü, 10 kadına tecavüz etti, 35 kadın ve kız çocuğuna şiddet uyguladı/yaraladı, altısına cinsel tacizde bulundu.

2014’ün ilk 10 ayında erkekler 235 kadın öldürdü; 88 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti; 499 kadına şiddet uyguladı; 75 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu.

1 Ekim

Cinayet

* Edirne’de M.I. (25) eski sevgilisi Seliha Tokat’ı (33) sokakta pompalı tüfekle üç el ateş ederek öldürdü. M.I. tutuklandı.

* Antep’te hakkında evden uzaklaştırma kararı olan İ.K. (40) boşanmak isteyen ve başka bir eve taşınan karısı Elif Köse’yi (40) sokakta bıçaklayarak öldürdü.

Tecavüz

* İstanbul’da Z.Ş. (58) ve arkadaşı T.T. (35) yeni tanıştıkları Ukraynalı O.V.’ye (38) yemek yemek için gittikleri bir binada tecavüz etti. Gözaltına alınan Z.Ş. ve T.T. suçlamaları reddetti, para karşılığı ilişkiye girdiklerinin iddia ettiler ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Şiddet/Yaralama

* Muğla’da A.Ü. (56) ve A.Ü. (59) komşuları Z.G.’yi (85) darp etti. Darp raporu alan Z.G.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan A.Ü. ve A.Ü.  ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

2 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da E.S. (36) karısı Sacide Sargık (38), kardeşi Bayram, çocukları Abidin (5), Gülcan (14), Sevda (15), Salih (17) ve Suzan’ı (18) tabancayla öldürdü. E.S. cinayetten sonra intihar etti.

Tecavüz

* Trabzon’da İ.S. (54) ara sıra görüştüğü engelli M.S.’yi (17) kaçırdı ve götürdüğü evde arkadaşı N.Ç. (39) ile defalarca tecavüz etti. Yakalanan İ.S. ve N.Ç. tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Sakarya’da E.Ç karısı Z.Ç.’yi darp etti.

* İstanbul’da lokanta sahibi M.Ö. öldürülen köpeğini bahçeye gömdüğü için Ş.U.’yu boğazına bıçak dayayarak bir saat boyunca bahçede rehin aldı. M.Ö. kadını köpeğin cesedinin belediye tarafından çıkarılmasından sonra bıraktı. Gözaltına alınan M.Ö. savcılık tarafından serbest bırakıldı. M.Ö.’nün 2012 yılından beri lokantasının yan apartmanında oturan da Ş.U.’yu tehdit ettiği, en son döner bıçağı çektiği, Ş.U.’nun şikayetçi olduğu ancak M.Ö.’nün tutuklanmadığı öğrenildi.

Taciz

* Bolu’da bir erkek eski sevgilisini sokakta etrafında dolaşarak taciz ve tehdit etti. Kadın polise şikayetçi oldu.

3 Ekim

Şiddet/Yaralama

* Samsun’da N.A. (50) sevgilisi A.A.’yı (28) evinde bıçaklayarak ağır yaraladı. N.A. cinayete teşebbüsünden bir gün sonra intihar etti.

4 Ekim

Cinayet

* Konya’da  Ayşe Polat (39) ve ikiz kızları Melisa Duru ile Hazal Duru  (12) kimliği bıçakla öldürülmüş halde evde bulundu. Kadının eski kocasının olay yerinde olmadığı, komşularına “Yoldayım geliyorum” dediği fakat kendisinden herhangi bir bilgi alınamadığı iddia edildi.

6 Ekim

Cinayet

* Zonguldak’ta S.B. (42) eski sevgilisi Ayşe Güneş’i (39) evinin önünde av tüfeğiyle beş el ateş ederek öldürdü. S.B. cinayetten sonra kaçtı.

İntihar

* İzmir’de kocasından yıllardır şiddet gören ve geçen yıl bıçaklandığı için koruma verilen Ş.G. (37) intihar etti. Ş.G.’nin geçen yıl kocasından ayrılarak Erzurum’a gittiği ancak yakınlarının baskılarıyla İzmir’e döndüğü ve intihar etmeden önce de kocasından sürekli şiddet gördüğü öğrenildi.

7 Ekim

Cinayet

* Kocaeli’nde O.B. (25) şiddet gördüğü için evden ayrılan karısı Kader Bingöl’ü (20) konuşmak için çağırdığı parkta 20 kez bıçaklayarak öldürdü.

8 Ekim

Cinayet

* Ankara’da G.S. (38) boşanma davası açan karısı Songül Kılıçaslan’ı (35) tabancayla öldürdü. G.S. cinayetten sonra intihar etti. G.S.’nin karısını daha önce de öldürmeye teşebbüs ettiği, tutuklandığı ancak bir süre önce tahliye edildiği öğrenildi. Songül Kılıçaslan’ın savcılıktan koruma istediği Savcılığın altı ay süreli tedbir kararı uyguladığı öğrenildi.

* Urfa’da M.C.’nin (27) 9 Eylül 2014’te boğarak öldürdüğü ve cesedini ellerini kelepçeleyerek sunama kanalına attığı akrabasının karısı Saadet Hayırlı’nın cesedi bulundu. M.C. 31 Ekim’de yakalandı.

Şiddet/Yaralama

* Kütahya’da N.K. (41) tartıştığı sevgilisi E.İ.’yi (30) tehdit etti, N.K. tartışma sırasında belinden çıkartmak istediği tabancasının ateş alması sonucu yaralandı.

* Antalya’da İran asıllı A.E. (81) karısı Z.E.’yi (71) eşarpla boğmaya çalıştı. Komşularının ihbarı üzerine gelen polis A.E.’yi gözaltına aldı. Z.E. hastaneye kaldırıldı.

* Konya’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Y.K. imam nikahlı karısı A.B.’nin (34) evine zorla girmeye çalıştı. A.B. kapıyı açmadı ve intihara teşebbüs etti.

9 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da Çingene Gül adlı trans kadın evinde öldürüldü.

Şiddet/Yaralama

* Aksaray’da K.G. (45) karısı F.G.’yi (40) kemerle darp ederek yaraladı. Hastaneye kaldırılan ve kocasının sürekli şiddet uyguladığı F.G. hakkında koruma tedbir kararı alındı.

* Bolu’da M.K karısı T.K.’yi yemeği beğenmediğini söyleyerek darp etti. T.K. şikayetçi oldu, M.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

* Kayseri’de S.D. karısı C.D.’yi darp etti. C.D. şikayetçi oldu, savcılık S.D. hakkında bir ay süreyle tedbir kararı verdi.

10 Ekim

Cinayet

* Kocaeli’nde hakkında iki ay süreyle evden uzaklaştırma cezası bulunan C.Z. (45) boşanmak isteyen karısı Ayşe Zorlu’yu (42) bıçaklayarak öldürdü. C.Z.’nin boşanma davasının celbini aldıktan sonra karısının evine gittiği öğrenildi. C.Z. cinayetten sonra kaçtı.

* Mersin’de Z.A. (25) birlikte yaşadığı sevgilisi Seda Taşman’ı (31) evinde tabancayla öldürdü. Z.A. cinayetten sonra intihar etti.

11 Ekim

Cinayet

* Aydın’da İ.K. (25) sevgilisi Hülya Kaytan’ı (32) pompalı tüfekle öldürdü. İ.K. cinayetten sonra teslim oldu. İ.K.’nın Hülya Kaytan’ın başka bir erkekle ilişkisi olduğu şüphesiyle öldürdüğü öğrenildi.

 * İstanbul’da O.U. (16) annesi Bahar Topal’ı (30) tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan O.U. yakalandı.

Taciz

* Isparta’da O.T., M.A. ve M.K. sokakta M.T.’ye cinsel tacizde bulundu.

12 Ekim

Cinayet

* Hatay’da M.K. (32) karısı Fatma Karaca’yı (27) evde boğazını keserek öldürdü. Cinayetten sonra kaçan M.K. yakalandı.

Şiddet/Yaralama

* Konya’da bir erkek sevgilisi D.Y.’yi (47) bar çıkışında döverek yaraladı. Bir akaryakıt istasyonuna kaçan D.Y. hastaneye kaldırıldı.

* Kocaeli’nde N.D. (17)  annesinin eski kocasının kızı S.Ö.’yü (16) kaçırdı. Şikayetçi olan S.Ö.’nün ailesi N.D.’nin 15 gün önce kuzenini kaçırıp tecavüz ettiğini iddia etti.  

* Trabzon’da F.O. karısı S.O.’yu önce tehdit etti ardından darp etti. Şikayetçi olan S.O. koruma talep etti.

* Trabzon’da K.T. karısı eşi H.T.´yi tehdit ettikten sonra darp etti.

* Trabzon’da B.S. evden ayrılmak isteyen karısı E.S.’yi darp etti, arkadaşları H.S. ve A.S.’nin yardımıyla evde alıkoydu.

* Trabzon’da A.Ç. karısı K.Ç.’ye bağırdı, kadının evi terk etmek istemesi üzerine darp etti. 

* Trabzon’da F.T. karısı A.T.’yi (26) arkadaşına sattığı fasulyenin parasını istediği için darp etti.

 * Trabzon’da S.B. karısı N.B.´yi darp etti.

* Trabzon’da F.K. boşanma davası devam eden karısı K.K.’yi (44) darp ve tehdit etti. Şikayetçi olan K.K.’ye koruma kararı verildi.

* Trabzon’da M.O. karısı S.O.´yı ailesinin yanına gitmek istediği için darp etti.

* Trabzon’da M.A. karısı R.A.’yı soba maşasıyla darp etti.  R.A. kendisine sürekli şiddet uygulayan M.A.’dan şikayetçi oldu.

* Trabzon’da K.A. ayrı yaşadığı karısını barışmadığı için tehdit ve darp etti.

13 Ekim

Şiddet/Yaralama

* Kayseri’de S.D. karısı C.D.’yi darp etti.

14 Ekim

Cinayet

* Adana’da uzman çavuş S.Ş. (24) kız kardeşi Eda Şahin (18) ve sevgilisi Yusuf Yaşar’ı (22) tabancayla öldürdü. S.Ş. cinayetten sonra teslim oldu.

Şiddet/Yaralama

* Bolu’da gece eve gelen F.Y. karısı G.Y.’yi uyandırdı, darp ve tehdit ettikten sonra bıçakladı. F.Y. hastaneye kaldırıldı.

15 Ekim

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da H.T. boşanmak isteyen karısı H.T.’yi sokakta tabancayla yaraladı. H.T. karısına “seni yavaş yavaş öldüreceğim” diyerek ateş etti. H.T.’nin karısına sürekli şiddet uyguladığı, iki hafta önce karısı H.T.’nin boğazınızı sıktığı öğrenildi. H.T.’nin savcılıktan koruma istediği, çağrıya bağlı koruma tedbiri uygulandığı ifade edildi.

16 Ekim

Şiddetin Doğurduğu Şiddet

* Antalya’da G.A. (40) sürekli şiddet uygulayan kocası H.A.’yı tabancayla yaraladı. H.A.’nin karısına şiddet uyguladığı için iki kere evden uzaklaştırma cezası aldığı öğrenildi.

17 Ekim

Cinayet

* Düzce’de Y.B. (55) karısı Emine Bakar’ı (50) ve kendisinden borç isteyen üvey oğlu Sefa Bekar’ı (30) av tüfeğiyle öldürdü.   

18 Ekim

Taciz

* Zonguldak’ta V.A.O. (35) sokakta yürüyen 17 yaşında iki kadına sözlü cinsel tacizde bulundu, kadınlardan birini darp etti. V.A.O. kadınların şikayeti üzerine olay yerine gelen polislere yumruk attı. V.A.O. gözaltına alındı.

Şiddet/Yaralama

* Denizli’de İ.A. bürosuna gittiği avukat E.M.’yi (27) karnından bıçakladı. İ.A.’nın danışan rolünde büroya gittiği, E.M.’nin çantasını karıştırırken fark edildiği ve bunun üzerine kadını bıçakladığı ifade edildi.

19 Ekim

Cinayet

* Eskişehir’de H.K. (45) karısı Huriye Kaya’yı (40) çalıştığı iş yerinde pompalı tüfekle beş el ateş ederek öldürdü. H.K.’nin karısını öldürmek için gittiği iş yerinde önce karısına benzettiği bir kadına ateş ettiği öğrenildi. H.K.’nin karısını başka bir erkekle birlikte olduğunu düşündüğü için öldürdüğü ifddia edildi.

* Bursa’da O.Y. ve dört erkek bir restoran çıkışında çıkan tartışma sonucu Melek Karataş’ı defalarca bıçaklayarak öldürdü ve sevgilisi F.E.’yi (21) bıçakladı. Gözaltına alınan erkeklerden O.Y. tutuklandı.

* İstanbul’da kimliği belirsiz bir kişi, Corti Emel adlı  trans kadını baltayla öldürdü.

Şiddet/Yaralama

* Trabzon’da S.U. annesi B.U.’yu para vermediği için darp etti. Şikayetçi olan B.U. için koruma kararı alındı.

* Sakarya’da M.A. karısı G.A.’yı darp etti.

21 Ekim

Taciz

* Kırşehir’de B.A. sevgilisi, sevgi evinden kaçtığı iddia edilen O.Y.’ye (16) parkta cinsel tacizde bulundu. O.Y. bir parkta kıyafetleri yırtılmış halde bulundu. B.A. küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz' suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Şiddet/Yaralama

* Kocaeli’nde İ.V. kaynanası S.T.’yi tüfekle defalarca ateş ederek yaraladı.

* Yozgat’ta A.B., karısı A.B.’yi av tüfeğiyle yaraladı.

Tecavüz

* Eskişehir’de U.B.(30) eski sevgilis, i Z.U.’nun evine zorla girerek tecavüz etmeye çalıştı. Z.U.’nun kaçarak kurtulduğu olayda, U.B.’nin kocası ve erkek kardeşi A.O.C., U.B.’yi tüfekle yaraladı. U.B.’nin Z.U.’yu daha önce de rahatsız ettiği ve polise şikayetçi olduğu öğrenildi.

Taciz

* Isparta’da S.D.U. üniversite öğrencisi C.K.’yı zorla arabasına bindirdi, cinsel tacizde bulundu ve kaçtı. C.K.’nin şikayeti üzerine S.D.U. gözaltına alındı.

23 Ekim

Tecavüz

* Adana’da K.Ç. (27) sevgilisinin gelini G.A.’ya (18) zorla fuhuş yaptırdı. K.Ç. 'zorla fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek' suçlarından tutuklandı. K.Ç.’nin sevgilisinin diğer gelini S.A.'ya (18) da zorla fuhuş yaptırdığı ve üç ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

* Ankara’da M.A., B.B., G.B. ve N.E. bir evi bastı, evde bulunan  M.E., K.A., E.A., K.D.’yi silah ve bıçakla tehdit ve darp edip, kadınlara tecavüz etti. Erkekler daha sonra kadınları başka bir binaya zorla götürüp defalarca tecavüz etti. Erkeklerin olaydan birkaç saat önce bir güzellik salonuna gittiği burada da bir kadına tecavüz etmeye çalıştığı ve gasp ettiği ifade edildi. Zanlılar tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Kayseri’de O.T. kocasından ayrılan kızı S.A.’yı darp etti.

24 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da G.Ç. (40) boşanma davası devam ederken ayrı yaşadığı karısı Hülya Çadırcı’yı (28) sokakta beş yerinden bıçaklayarak öldürdü. G.Ç. cinayetten sonra kaçtı.

Tecavüz

* Aksaray’da A.B. (34) kendisinden birkaç gün önce ayrılan nişanlısı A.B.’yi (18) evinden kaçırdı, götürdüğü başka bir evde tecavüz etti. A.B.’nin kadını daha önce telefonla barışması için taciz ettiği öğrenildi. A.B. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Antalya’da mili sporcu ve karate antrenörü İ.İ. karısı G.M.İ.’yi darp etti.   

25 Ekim

Cinayet

* Iğdır’da B.A. (34), ayrı yaşadığı eşiyle birleşmelerine izin vermediği iddiasıyla kayınvalidesi 39 yaşındaki İnci Avcı’yı av tüfeğiyle öldürdü.

Şiddet/Yaralama

* Kütahya’da M.A karısı Ü.A.’ya çalıştığı kuru temizlemecinin önünde dört el tabancayla ateş etti. Ü.A. ağır yaralandı. M.A. tutuklandı.

* Aydın’da N.E. (50)karısı A.E.’yi (50) ve oğlu F.E.’yi (23) bıçaklayarak yaraladı, ardından intihar etti. N.E.’nin bir yıldır psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü ifade edildi.

26 Ekim

Cinayet

* Hatay’da İ.Y. (44) Dilber Kalaz’ı defalarca bıçaklayarak öldürdü. Kadının cesedi sahil kenarında bulundu. İ.Y. tutuklandı.

28 Ekim

Cinayet

* Ankara’da hakkındaki uzaklaştırma kararı bir hafta önce biten T.D. (30) boşanmak isteyen ve ayrı yaşayan karısı Tuğba Demir’i (23) konuşmak için çağırdığı parkta pompalı tüfekle öldürdü. Çocuk gelin Tuğba Demir’in 14 yaşında evlendiği, 16 yaşında ilk çocuğunu doğurduğu ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Erzurum’da A.K. karısı M.K.’yi darp etti. M.K. kocası ve azmettirdiğini iddia ettiği kayınvalidesi R.K.’den şikayetçi oldu.

29 Ekim

Cinayet

* Giresun’da M.G. (50) ayrı yaşadığı dini nikahlı karısı Lorita Yıldız’ı (52) tabancayla öldürdü. M.G. cinayetten sonra intihar etti.

Şiddet/Yaralama

* Van’da R.Y. iki yıl önce boşandığı eski karısı S.T.’yi (39) kızının okulunun önünde tüfekle ağır yaraladı. R.Y. olaydan sonra kaçtı.

* Eskişehir’de A.İ. kızı 8. sınıf öğrencisi N.İ.’yi (13) darp etti ve eve kilitledi. N.İ. komşuların ihbarı üzerine gelen polis ekiplerince evden çıkarıldı.

30 Ekim

Şiddetin Doğurduğu Şiddet

* Ankara’da uzun yol şoförü Talip U. yıllardır şiddet uyguladığı karısı S.U. ve oğlu V.U. (19) tarafından tabancayla öldürüldü.  S.U. ve V.U.’nun daha önce birkaç defa şikayetçi olduğu ancak karakolda Talip U.’nun “yol yorgunluğu, iş yükü ve alkollüydüm” savunmaları üzerine şikayetlerinden vazgeçtikleri öğrenildi.

31 Ekim

Tecavüz

* Adana’da tekel büfesi işleten M.K. (38) büfe önündeki Ş.E.’ye (33) “Çocuklarını sustur” diye bağırdı, ardından kadını darp etti, elbiselerini yırttı ve sokakta tecavüz etmeye çalıştı. Gözaltına alınana M.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 


Begüm Baki Çiçek Tahaoğlu, Bianet

Share
İlgili Eğitim