Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Cezaevleri Çocuklara Uygun Değildir

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi İstanbul’da çocukların da katımlıyla sesini duyurmaya çalıştı. Girşimin çocuk sözcüsü Betül Kaplan çocukların değil hapishanelerin kapatılması gerektiğini söyledi.

İçerik Alınlık Resmi

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi İstanbul’da çocukların da katımlıyla sesini duyurmaya çalıştı. Girşimin çocuk sözcüsü Betül Kaplan çocukların değil hapishanelerin kapatılması gerektiğini söyledi.

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi çocuklarla beraber çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza topladı.

28 Haziran’da, İstanbul’da, seslerini duyurmaya çalışan girişim Galatasaray Meydanı’nda çocuk cezaevlerinin kapatılması için şarkılar söyleyip renkli balonları gökyüzüne uçurdu.

çocuk cezaevleri kapatilsin

Girişimin çocuk sözcüsü Betül Kaplan cezaevlerinin çocuklara uygun yerler olmadığını anlattı.

“İsterseniz beş yıldızlı bir otel gibi bir hapishane yapın fark etmez. Çünkü çocuk biliyordur ki orada da hapistir, hapishanededir.

“Çıktığında kendini sabıkalı gibi hissedecektir, insanlar da ona öyle bakacaktır.

“Ayrıca, çocuğun çalmasının ya da başka bir şey yapmasının da nedeni vardır. Açlık, parasızlık, çetelerin zorlamaları…

“Çocuğun çalmasının nedeni bulunmalıdır. Açlıksa devlet karnını doyurmalıdır ve onu buna zorlayanlar hapsedilmelidir, çocuklar değil.

“Çocuklar bir işi yaparken sonrasını düşünemez, yaptığı işin ne gibi sonuçlara yol açacağını tam olarak anlayamaz. Bu yüzden mesela belki yaralar. Kavgadaki çocuk o anı düşünür, o anı yaşar...

“Hapishane çocuğun hem psikolojisini bozar, hem de vücut sağlığını zedeler. İşte bu yüzden çocuklar değil hapishaneler kapatılsın."

Girişim

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi bileşenleri: İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Çağdaş Hukukçular Derneği, Gündem Çocuk Derneği, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği (Öz-Ge Der), İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, İştar Kadın Merkezi, Uluslararası Çocuk Merkezi, Çocuklar İçin Adalet Takipçileri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Çakıl Derneği, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği. 

Yeliz Özşen, bianet

İlgili Dosyalar:

  1. çocuk cezaevleri kapatilsin [JPG] [44.90K]
Share
İlgili Eğitim