Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Fethiyeliler plajları için eylemde

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Kumburnu ve Belcekız plajlarının işletmesinin özel bir şirkete verilmesi bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

İçerik Alınlık Resmi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Kumburnu ve Belcekız plajlarının işletmesinin özel bir şirkete verilmesi bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

fethiye
Fethiye'deki Kumburnu ve Belcekız plajlarının ihaleyle özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren vatandaşlar plajda eylem yaptı.

Muğla Valiliğine bağlı Muğla El Sanatları Limited Şirketince işletilen ve 21 Mart'ta sözleşmesi sona eren Kumburnu ve Belcekız plajlarının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Fethiye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde organize edilen eylem için Kumburnu plajında toplandı.

Vatandaşlar, üzerinde "Ölüdeniz Fethiye'nindir", "Plajımızı geri istiyoruz", "Ölüdenizimiz göz bebeğimizdir" ve "Fethiye'nin suçu ne " yazan pankartlarla, belediye bandosu eşliğinde Belcekız plajına kadar yürüdü.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, burada yaptığı konuşmada, haksız bir uygulamaya karşı hukuk arayışı içinde olduklarını, istedikleri tek şeyin haklarının geri verilmesi olduğunu söyledi. 

Allah'ın, güzellikleri bu ilçeye bahşettiğini belirten Saatcı, "Bu değerlerden elde edilecek gelire ihtiyacı olan insanlar, sadece coğrafyanın kendisine bahşettiği güzelliklerin kendileri tarafından işletilmesini istiyor" dedi.

fethiye

Fethiye'nin kendi işletmeciliğini yapabileceğini, başkalarının gelip burada plajları işletmesine gerek olmadığını ifade eden Saatcı, seslerini duyurana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı da Fethiye'de turizm değerleri arasındaki en önemli varlıkların plajlar olduğunu belirtti.


Bu değerlerin, kar amacı gütmeyen, kazandığı parayı Fethiye'nin gelişimi, tanıtımı ve altyapısı için kullanabilecek yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından işletilmesi gerektiğini dile getiren Çıralı, "Bu durum, yıllardan bu yana kamuoyunu rahatsız etmektedir. Bu değerler bize aittir ve gelirin bize kalmasını istiyoruz. Türkiye'nin tanıtım yüzü olan ölüdenizin birçok altyapı problemi varken bu değerlerin ilçe dışındaki şirketlere verilmesine Fethiyeliler olarak tepki gösteriyoruz. Bu plajlar bize verilene kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. 

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ise Fethiye'de bu tür plajları işletebilecek kapasitede kuruluşlar olduğunu belirtti. Kökten, kooperatif olarak konuyla ilgili valilik ve kaymakamlıkla görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını savundu.

ntvmsnbc

İlgili Dosyalar:

  1. fethiye [JPG] [205.53K]
  2. fethiye [JPG] [266.60K]
Share
İlgili Eğitim